Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prirodna nepogoda
  • 30.08.2024. 14:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

Župan osječko-baranjski proglasio stanje prirodne nepogode zbog suše na dijelu županije

Povjerenstvo je sagledalo stanje i posljedice djelovanja suše tijekom srpnja i kolovoza 2024. godine na području županije, te je predložilo županu proglašenje prirodne nepogode na području općina i gradova koji su dostavili prijedloge

Foto: Borna Jakšić/PIXSELL
  • 822
  • 59
  • 0

Zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić, je u utorak, 27. kolovoza 2024. godine proglasio je stanje prirodne nepogode zbog suše na dijelu područja županije, odnosno na gradova Beli Manastir, Belišće, Donji Miholjac i Đakovo te općina Antunovac, Bilje, Bizovac, Čeminac, Čepin, Donja Motičina, Draž, Drenje, Erdut, Feričanci, Gorjani, Jagodnjak, Kneževi Vinogradi, Levanjska Varoš, Magadenovac, Marijanci, Petlovac, Podravska Moslavina, Popovac, Punitovci, Satnica Đakovačka, Semeljci, Strizivojna, Viškovci, Vladislavci i Vuka za štete nastale na imovini - višegodišnjim nasadima, šumi, ribi i poljoprivrednoj proizvodnji zbog gubitka priroda.

Županijski Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj 19. kolovoza je uputio dopis svim gradovima i općinama s područja županije, da zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, dugotrajnih izostanaka padalina i izrazito visokih temperatura zabilježenih proteklih mjeseci, dostave prijedloge županu za proglašenje prirodne nepogode.

Gradonačelnici gore navedenih gradova i načelnici općina dostavili su prijedloge koje je razmatralo Povjerenstvo za procjenu šteta, sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda (članak 23. stavak 1.). Povjerenstvo je sagledalo stanje i posljedice djelovanja suše tijekom srpnja i kolovoza 2024. godine na području županije, te je predložilo Županu proglašenje prirodne nepogode.


Tagovi

Mato Lukić Osječko-baranjska županija Prirodna nepogoda Suša


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Paša u sumrak, konji u zlatnoj svijetlosti. #RuralFoto #Životinje