Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Program ruralnog razvoja
  • 18.03.2014. 08:05

Županija nudi pomoć pri pisanju projekata

Zajedno smo jači - Osječko-baranjska županija okupila je 39 poljoprivrednih udruga, a savjetnici i profesori će poljoprivrednicima ponuditi stručnu pomoć pri pisanju projekata

Foto: depositphotos.com
  • 388
  • 66
  • 0

Predstavnici 39 udruga poljoprivrednih proizvođača s područja Osječko-baranjske županije sastali su se sa županom osječko-baranjskim, Vladimirom Šišljagićem te suradnicima, kako bi saznali nešto više o mjerama Programa ruralnog razvoja 2014. - 2020. Šišljagić je tom prilikom istaknuo da je riječ o jedinstvenom modelu kojim jedna županija pomaže obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u pripremi razvojnih projekata koji za cilj imaju stvoriti priljev novca iz EU fondova, pojačati konkurentnost proizvodnje i razvoj sela.

Kako je najavljeno, pri pisanju poslovnih planova pomoći će i županija. Savjetnici će korisnicima pružiti svu potrebnu tehničku pomoć, a profesori s fakulteta s kojima su razgovori već obavljeni, pomoći će u edukaciji. Jedna od zanimljvosti jest da se za tzv. cvjetnu traku usred njive, ako se posadi pet vrsta medonosnog bilja, može dobiti 400 eura potpora godišnje.

Na sastanku je predstavljen i županijski projekt gradnje Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće, što je od nazočnih voćara jako dobro prihvaćeno jer se neće više događati da zbog nedostatka skladišnih kapaciteta voće propadne.

Foto: depositphotos.com


Tagovi

Pisanje projekata OBŽ Razvojni projekti Vladimir Šišljagić Regionalni distribucijski centar Edukacije Tehnička pomoć Cvjetna traka Potpore Udruga poljoprivrednih proizvođača


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Vrgorsko polje Jezero - Cvjetanje breskvi
#RuralFoto #priroda"