Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Preporuke
  • 24.06.2013.
  • Karlovačka

Mjere u zaštiti graha

Obavijest proizvođačima graha Karlovačke županije.

Foto: RGBStock.com
  • 406
  • 17
  • 0

Prije najavljenih oborina za početak idućeg tjedna treba provesti zaštitu graha od bakterijske pjegavosti (Xanthomonas campestri p.v. phaseoli) primjenom bakrenog fungicida Champion ili Blauvit, Bordoška suspenzija 20 WP.

Za zaštitu od lisnih uši koristiti insecticide Confidor 200 SL, Boxer 200 SL, Rapid, Kohinor 200 SL, Dali, Congo, Karate Zeon, Fastac 10 EC.

Preporučena sredstva za zaštitu bilja treba primijeniti sukladno uputi priloženoj uz sredstvo.

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik proizvođača u integriranu proizvodnju trebaju se pridržavati Tehnoloških uputa za integriranu proizvodnju povrtnih kultura za 2013. godinu. Potrebno je primijeniti sredstva za zaštitu bilja u grahu koja su dozvoljena za upotrebu u integriranoj proizvodnji na temelju podataka Fitosanitarnog informacijskog sustava.

Na temelju Pravilnika o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida treba voditi evidenciju o tretiranjima u elektroničkom ili papirnatom obliku. U evidenciju se upisuju najmanje slijedeći podaci - trgovački naziv sredstva za zaštitu bilja, datum i vrijeme početka i završetka tretiranja, količina primjenjenog sredstva za zaštitu bilja (doza, koncentracija), veličina površine i tretirana kultura.

Autor: dr. sc. Mirna Ceranić- Sertić Foto: RGBStock.com