Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Preporuke
  • 08.07.2013.
  • Karlovačka

Mjere u zaštiti krumpira i rajčice

Obavijest proizvođačima krumpira i rajčice Karlovačke županije.

Foto: RGBStock.com
  • 227
  • 20
  • 0

Od subote i za veći dio idućeg tjedna meteorolozi najavljuju pljuskove i nestabilno vrijeme. Krumpir i rajčicu je potrebno zaštiti od plamenjače (Phytophtora infestans).

U zaštiti koristiti jedan od fungicida Galben M, Baldo M, Fantic M, Galben C ili Baldo C (K- 14 dana), Ridomil gold MZ 68 WP, Matador gold (K- 28 dana u krumpiru, 14 dana u rajčici), Ridomil gold MZ pepite (K- 21 dan), Acrobat MZ, Acrobat MZ WG (samo u krumpiru, K- 14 dana).

Fungicide koristiti prema preporukama proizvođača.

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik proizvođača u integriranu proizvodnju trebaju se pridržavati Tehnoloških uputa za integriranu proizvodnju ratarskih kultura za 2013. godinu. Primijeniti sredstva za zaštitu krumpira i rajčice od plamenjače koja su dozvoljena za upotrebu u integriranoj proizvodnji na temelju podataka Fitosanitarnog informacijskog sustava.

Na temelju Pravilnika o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida voditi evidenciju o tretiranjima u elektroničkom ili papirnatom obliku. U evidenciju se upisuju najmanje slijedeći podaci, trgovački naziv sredstva za zaštitu bilja, datum i vrijeme početka i završetka tretiranja, količina primjenjenog sredstva za zaštitu bilja (doza, koncentracija), veličina površine i tretirana kultura.

Autor: dr. sc. MirnaCeranić-Sertić Foto: RGBStock.com


Povezana biljna vrsta

Rajčica

Rajčica

Sinonim: paradajz, poma, pomidora, kavoda/kavada | Engleski naziv: Tomato | Latinski naziv: Lycopersicum esculentum

Rajčica je jednogodišnja biljka iz porodice Solonaceae. Uzgaja se u plastenicima, staklenicima i na polju. Dijeli se na srednje ranu i kasnu. Ima dobro razvijen vretenast korijen... Više [+]

Izvori

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede


Tagovi

Zaštita Plamenjača Rajčica


Partner