Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • SABMiller
  • 28.10.2015. 16:35

AB InBev ima tjedan dana za službenu ponudu za SABMiller

Britanski regulatori produljili su za tjedan dana rok u kojem belgijski pivar AB InBev mora dostaviti službenu ponudu za britanski SABMiller.

  • 81
  • 7
  • 0

Britanski regulatori produljili su za tjedan dana rok u kojem belgijski pivar AB InBev mora dostaviti službenu ponudu za britanski SABMiller, objavile su u srijedu dvije kompanije.

Panel za preuzimanja i spajanja prihvatio je zahtjev SABMillera da se rok pomakne s 28. listopada na 4. studenog poslijepodne, navodi se u priopćenju. Time su regulatori pomaknuli rok po drugi puta, budući da je prema prvotnoj odluci AB InBev trebao objaviti službenu ponudu do 14. listopada, nakon što je objavljen preliminarni dogovor o transakciji.

Potvrđeni uvjeti preuzimanja

U protekla dva tjedna, AB InBev je dovršio temeljitu analizu stanja u britanskoj kompaniji i potvrdio uvjete preuzimanja. Potvrdili su i da su osigurali potrebna sredstva u kratkom roku. Iz SABMillera su zatražili novo produljenje roka kako bi dvije kompanije mogle nastaviti razgovore o drugim aspektima transakcije, pojašnjava se u priopćenju.

Belgijska je kompanija najveći proizvođač piva u svijetu, a odlučili su kupiti drugopozicionirani SABMiller u većinom gotovinskoj transakciji vrijednosti 106 milijardi dolara, prema cijeni AB InBevovih dionica u vrijeme zatvaranja tržišta u utorak. AB InBev nudi za SABMiller 44 funte po dionici, uz alternativni prijedlog niže vrijednosti, većinom sačinjen od dionica i namijenjen najvećim dioničarima britanske kompanije, proizvođaču cigareta Altriji i BevCou, vlasništvu kolumbijske obitelji Santo Domingo. Ukupno ta dva dioničara drže 40,5% SABMillera, navodi Reuters.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

SABMiller Altria AB InBev Transakcija Uvjeti preuzimanja Dionice Santo Domingo Reuters Tržište Pivska industrija


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Djetinjstvo u prirodi 🍀🌼👣 #RuralFoto #priroda