Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dukat
  • 07.09.2013.

Dukat stopostotni vlasnik Ljubljanskih mlekarni

Dukat je sada glavni dioničar i stopostotni vlasnik Ljubljanskih mlekarni.

Foto: RGBStock.com
  • 323
  • 28
  • 0

Dukat je kao glavni dioničar Ljubljanskih mlekarni proveo postupak kojim su sve dionice manjinskih dioničara te tvrtke prenesene na Dukat kao glavnog dioničara, sukladno odredbama Zakona o trgovačkim društvima Republike Slovenije. Dukat je sada glavni dioničar i stopostotni vlasnik Ljubljanskih mlekarni.

Centralna klirinško depotna družba iz Ljubljane izvršila je upis 52.113 dionica manjinskih dioničara u korist Dukata s danom 2. rujna ove godine. Time je Dukat postao vlasnik 4.381.933 dionica Ljubljanskih mlekarni, što čini 100 posto temeljnog kapitala Ljubljanskih mlekarni, zaključuje se u današnjoj obavijesti Dukata, članici Lactalis grupe.

Dukat je sredinom ove godine preuzeo većinski, 50,3-postotni udjel u Ljubljanskim mlekarnama od NFD Holdinga, Factor Banke, Mutual Fund-a, KD Delniški Dohodkovni, KD Banke i Save. Nakon toga Dukat je izašao s obvezujućom ponudom za otkup dionica ljubljanske tvrtke, a u tom je postupku dobio dodatnih 46,23 posto dionica te je od druge polovice svibnja imao ukupno 96,52 posto dionica. Skupština Ljubljanskih mlekarni je početkom kolovoza, u skladu sa slovenskim zakonima, donijela odluku o prijenosu dionica manjskih dioničara na Dukat.

Foto: RGBStock.com


Tagovi

Dukat Ljubljanske mlekarne Temeljni kapital Dionice