Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Restrukturiranje PPM
  • 13.10.2013. 08:57

Gašenje tuzlanske mljekare PPM

Lactalis i Ljubljanske mlekarne gase tuzlansku mljekaru PPM

Foto: freepics.net
  • 483
  • 21
  • 0

Ljubljanske mlekarne provest će potpuno restrukturiranje povezanog društva Prerada i promet mlijeka d.d. Tuzla, s namjerom smanjenja troškova u cilju eliminiranja stvaranja novog gubitka u poslovanju. Takvi poslovni potezi pravdaju se teškim ekonomskim uvjetima uzrokovanih krizom i negativnim promjenama na tržištu mlijeka. PPM već nekoliko godina ne posluje pozitivno i upravo je takva teška situacija diktirala Ljubljanskim mlekarnama potragu za novim rješenjima.

"Ljubljanske mlekarne s prestrukturiranjem povezanog društva PPM žele smanjiti poslovni gubitak i troškove poslovanja, te pronaći model poboljšanja poslovanja društva. To znači održavanje samo minimalnog broja zaposlenih koji će omogućiti nastavak društva".

Novootpušteni radnici će, kako se navodi, biti zbrinuti u skladu sa važećim zakonodavstvom. Neimenovani izvori tvrde da se tvornica mlijeka gasi 1. 1. 2014. godine, a glavni krivac je Lactalis. "Očito da igraju igru - kupi konkurenta pa ga ugasi, dobro znajući da će sama vrijednost infrastrukture i zemljišta biti dovoljna da namiri troškove kupovine" naveo je ovaj izvor za RTV BH.

Preuzimanjem Ljubljanskih mlekarni, Lactalis je postao većinski vlasnik PPM-a u Tuzli, a kontrolu je u njegovo ime zapravo preuzela kćerinska tvrtka Dukat koja je i većinski vlasnik Ljubljanskih mlekarni.

Foto: freepics.net


Tagovi

PPM Lactalis Dukat Restrukturiranje Otpuštanje radnika

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zajedno smo jači, reče žaba i zaputi se u nove pobjede #RuralFoto #životinje