Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Wise Grus
  • 28.05.2023. 09:00
  • Bjelovarsko-bilogorska, Daruvar

Hrvatska rakija prvi put na zlatnom i srebrnom postolju u San Franciscu

Vrhunski proizvodi dolaze iz malene daruvarske destilerije, čiji su proizvodi, prije uspjeha "preko bare" ubrzo nakon ulaska na tržište osvojili dvije zlatne medalje u Frankfurtu kao i priznanje za najbolju hrvatsku destileriju.

Foto: Destilerija Wise Grus
  • 1.736
  • 111
  • 0

Dvostruko zlato i srebro osvojila je Wise Grus Lozovača Barique i Šljivovica na svjetskom natjecanju za žestoka pića San Francisco World Spirits Competition! 

Prvi je ovo put da se hrvatska rakija našla na zlatnom i srebrnom postolju natjecanja koje se smatra najvažnijim u kategoriji žestokih pića. Održava se već 23 godine, a kriteriji ocjenjivanja vrlo su visoki. 

Vrhunski proizvodi k tome dolaze iz malene daruvarske destilerije, čiji su proizvodi, kako otkrivaju, ubrzo nakon ulaska na tržište osvojili dvije zlatne medalje u Frankfurtu za Dunjevaču i Lozovaču, kao i priznanje za najbolju hrvatsku destileriju koja se predstavila u tom njemačkom gradu. 

Nakon samo osam mjeseci prisutnosti na tržištu osvojili su već ukupno šest nagrada. Dakle,  dvostruko zlato u San Franciscu i jedno srebro, nagrada u Zagrebu te dvije u Frankfurtu.  

Iako se radi o debitantskoj destileriji, ona je zapravo, opisuju ju, velikim koracima ušla u visoko društvo.

"Planova je mnogo, a još nismo niti svjesni važnosti ovih prestižnih nagrada, jer ekipa radi ono što voli", kažu.

Vjeruju da će njihov uspjeh potaknuti i ostale proizvođače rakije u Hrvatskoj da ulože sve napore kako bi se domaće tržište žestokih pića aktiviralo i postalo prepoznatljivo kako u Europi tako i u ostalim svjetskim zemljama. 


Tagovi

Hrvatska rakija Wise Grus Lozovača Barique Šljivovica San Francisko Destilerija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Djetinjstvo u prirodi 🍀🌼👣 #RuralFoto #priroda