Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natjecanje
  • 06.07.2023. 16:30
  • Istarska, Poreč

Istarski ovčji sir Špin najbolji je na svijetu u svojoj kategoriji

Zlatna medalja i trofej za najbolji ovčji sir stigla je s natjecanja International cheese & dairy awards 2023 održanog u Velikoj Britaniji

Foto: Facebook/Agrolaguna
  • 1.829
  • 86
  • 0

Istarski ovčji sir Špin iz Agrolagune najbolji je sir na svijetu u kategoriji tvrdih ovčjih sireva. Potvrdile su to zlatna medalja i trofej za najbolji ovčji sir u toj kategoriji koje je dobio na natjecanju International cheese & dairy awards 2023 održanom u Velikoj Britaniji, priopćili su iz ove tvrtke. 

Riječ je o natjecanju koje predstavlja najveću svjetsku platformu za promociju proizvođača sira i mliječnih proizvoda, koja svake godine dobije više od 5.500 uzoraka sireva iz cijeloga svijeta.

Nosi zaštićenu oznaku izvornosti

"Ovaj sir je jedan od gastronomskih bisera Istre, a njegova zaštićena oznaka izvornosti najbolje prezentira posebnost njegove strukture i okusa. Trofej je velika nagrada za cijeli tim uključen u proizvodni proces i dokazuje da se naporan rad uvijek isplati", istaknuo je voditelj ove sirane, Krunoslav Salaj.

Čim je izašao na tržište, kaže, dobio je svoje vjerne kupce, a u međuvremenu je potvrdio svoju vrhunsku kvalitetu i nizom međunarodnih priznanja, od kojih nam je ovo posebno drago.

Zadovoljstvo ne krije ni Nerina Zec, predsjednica Uprave Agrolagune koja ponavlja važnost kontinuiteta nagrada i priznanja koje kompanija dobiva za svoje sireve, vina i ulja. "To potvrđuje da su usmjerenost na kvalitetu, njegovanje tradicije i uvažavanje izvornosti pravi smjer za razvoj naših brendova", napomenula.

U proizvodnji puno ručnog rada

Kaže da im je drago kad kvalitetu, ovoga puta ovčjeg sira, prepoznaju eminentni svjetski stručnjaci, no još im je važnije što izborom njihovih proizvoda za trpezu to potvrđuju njihovi kupci. "Među njima je i sve više inozemnih koji posebno cijene autohtonost i kvalitetu vrhunskih domaćih proizvoda za koje se Agrolaguna specijalizirala", kaže Zec.

Velika potvrda kvalitete - Istarski ovčji sir Špin drugi najbolji na svijetu

Inače, sirevi u sirani Špin proizvode se tradicionalnim načinom proizvodnje koji zahtijeva puno ručnog rada, od pripreme proizvodnje do zrenja sireva. Mlijeku se ne oduzima masnoća i ne dodaju se nikakvi aditivi pa su uvijek jedinstvenog okusa.

Proizvode se isključivo od svježeg mlijeka čiju kvalitetu kontinuirano nadzire tim Agrolaguninih stručnjaka, a godišnje se na tržište plasira više od 300 tona tvrdih sireva vrhunske kvalitete.


Tagovi

Sirevi Špin Istarski ovčji sir Nagrada Agrolaguna Natjecanje Tradicionalna proizvodnja


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.