Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Guinessov rekord
  • 10.09.2016. 13:30

Ljubljanska čokolada najveća je na svijetu!

Čokolada dužine 14 i širine 10 metara ujedno je i najveća ikad napravljena na svijetu, a rekord joj je priznat u novom međunarodnom izdanju Guinnessove knjige.

Foto: Čokoladnica Cukrček/Facebook
  • 971
  • 43
  • 0

"Čokoladnica cukrček" iz Ljubljane vlasnik je novog Guinessovog rekorda za čokoladu najveće površine na svijetu. Čokolada dužine 14 i širine 10 metara ujedno je i najveća ikad napravljena na svijetu, a rekord joj je priznat u novom međunarodnom izdanju Guinnessove knjige neobičnih rekorda, objavila je Slovenska agencija STA.

Divovska čokolada sastavljena od 28.000 manjih komada predstavljena je na prošlogodišnjem festivalu čokolade i slastica u mjestu Radovljica na sjeverozapadu Slovenije. Na njoj je ekipa slastičara iz Ljubljane radila dva tjedna i utrošila 1450 kilograma čokolade.

Ljubljana je time iz Guinnessove knjige istisnula dosadašnjeg slatkog rekordera, splitsku čokoladu "Nadalina", površine 102 četvorna metra i teške 800 kilograma. Čokoladu Nadalina lani je napravio u povodu 25. obljetnice rada svoje tvrtke splitski poduzetnik i glazbenik Marinko Biškić.

Foto: Čokoladnica Cukrček/Facebook


Tagovi

Čokolada Ljubljana


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Posjetili smo lanjsku pobjednicu RuralFoto izbora, Ankicu Ursić Molnar, koja je osvojila 500 EUR za fotografiju jelena u baranjskoj noći. Uskoro ide i TV reportaža o njenoj priči...