Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podravka
  • 16.07.2024. 15:00
  • Varaždinska, Varaždin

Martina Dalić: Sva rajčica u našim najvažnijim proizvodima bit će s hrvatskih polja

To je i rajčica najbolje kvalitete jer će biti prerađena u ovom pogonu u roku od nekoliko sati nakon branja, istaknula je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić

Foto: FB/Vlada RH
  • 128
  • 53
  • 0

"Sva rajčica u našim najvažnijim proizvodima, koje izvozimo širom svijeta, bit će rajčica s hrvatskih polja", poručila je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić otvarajući novi pogon za preradu  u sklopu Tvornice voća i povrća u Varaždinu.

Investicija koja je, kako je rekla, središte njihova projekta povećanja proizvodnje i ostvarivanja samodostatnosti u ovoj sirovini, ukupne je vrijednosti više od 13 milijuna eura. Pogon ima dnevni kapacitet prerade od tisuću tona svježe rajčice.

"To je i rajčica najbolje kvalitete jer će biti prerađena u ovom pogonu u roku od nekoliko sati nakon branja", istaknula je. 

Dalić je naglasila i da je cilj povećavati proizvodnju do potpunog iskorištenja kapaciteta ovog pogona tako da kooperanti mogu računati na tvrtku kao stabilnog dugoročnog partnera u cijelom ciklusu sadnje, uzgoja i otkupa. 

Pogon ima dnevni kapacitet prerade od tisuću tona svježe rajčice

Tvrtka je, podsjetili su, ove godine organizirala proizvodnju ove kulture na vlastitim i površinama svojih kooperanata ukupne površine od oko četiristo hektara

Fortenova izabrala Podravku: Najbolje ispunjava kriterije najpoželjnijeg strateškog partnera

Rajčicu za Podravku proizvodi gotovo sedamdeset kooperanata, što je dvostruko više godinu prije. Ukupni prinos očekuje se od oko 25 tisuća tona.


Tagovi

Podravka Prerada rajčice Novi pogon Kooperanti Hrvatsk rajčica Martina Dalić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".