Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dukat
  • 27.02.2016. 16:25

Neto dobit Dukata pada

Na pad prihoda od prodaje utjecalo je smanjenje na domaćem tržištu.

  • 1.100
  • 118
  • 0

Dukat je u prošloj godini ostvario neto dobit u iznosu od 72,9 milijuna kuna, što je 14,4% više nego godinu ranije.

Prema podacima financijskog izvješća, poslovni su prihodi Dukata lani iznosili 1,64 milijardi kuna, što je 2,3% manje nego 2014. godine, dok su poslovni rashodi pali za 1,5%, na 1,6 milijardi kuna.

Iz Dukata ističu kako su prihodi od prodaje prošle godine iznosili 1,63 milijardi kuna i blago su, za 0,4%, smanjeni u odnosu na godinu prije.

Zvono za uzbunu: Dukat opet ruši cijenu mlijeka!

Domaće tržište gubi snagu

Na pad prihoda od prodaje utjecalo je smanjenje na domaćem tržištu, koje u ukupnim prihodima od prodaje imaju udio od 88,9%. Prihodi od prodaje na domaćem tržištu iznosili su 1,45 milijardi kuna, što je na godišnjoj razini smanjenje za 3,1%. Podsjetimo, Dukat je smanjio otkupnu cijenu mlijeka za 20% u zadnjih šest mjeseci.

Prihodi od prodaje na INO tržištu porasli

Istodobno su pak prihodi od prodaje na međunarodnim tržištima porasli za 27,6%, na 181,5 milijuna kuna.

"Tijekom 2015. godine vanjsko je okruženje obilježeno nastavkom nepovoljnih gospodarskih i sektorskih trendova iz prethodnog razdoblja. istovremeno, razdoblje je obilježeno nastavkom dugogodišnjih aktivnosti poslovodstva u dijelu optimizacije poslovnih procesa i troškova poslovanja te povećanja efikasnosti na svim razinama poslovanja tvrtke", navodi Uprava Dukata u objašnjenju poslovnih rezultata.

Kako je poslovala Dukat Grupa?

Dukat je objavio i konsolidirane financijske rezultate za Dukat Grupu koju, uz matičnu kompaniju, čini još 13 povezanih društava u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Kosovu i Bugarskoj.

Prihodi od prodaje Dukat Grupe lani su iznosili 3,39 milijardi kuna, što je 3,7% manje nego 2014. godine. Neto dobit za prošlu godinu iznosi 78,9 milijuna kuna i u odnosu na godinu prije smanjena je za 5,6%.

Istodobno je operativna dobit (EBIT) iznosila 131,2 milijuna kuna, što je na godišnjoj razini porast za 15,9%. Porast operativne dobiti iz Dukata objašnjavaju poboljšanjem rezultata poslovanja povezanih poduzeća u Sloveniji i Srbiji.


Tagovi

Dukat Dobit Profit Tržište


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tradicionalnu europsku hranu ugrožavaju kukci, biljne alternative i meso iz laboratorija?

Mađarsko predsjedavanje Vijećem EU započelo je 1. srpnja i odmah se uhvatilo u koštac obrane europske kulinarske tradicije. Na inicijativu Budimpešte, danas će 27 minista...

Više [+]