Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cijena mlijeka
  • 26.06.2024. 18:00

Njemačkom farmeru litru mlijeka plaćaju po cijeni pereca - gotovo euro

Želim poljoprivredniku platiti poštenu cijenu. Ne radi se uvijek samo o zarađivanju novca, morate učiniti nešto i za svoju domovinu, a ne samo profit, profit, profit, rekao je vlasnik pekare i slastičarnice Heinrich Beck.

Foto: Depositphotos/praewa_koreashopping@hotmail.com
  • 632
  • 175
  • 0

Cijena mlijeka u Njemačkoj trenutno je oko 45 centi, dok je ekološko 10 centi više. No, poznati pekar u južnoj Njemačkoj svom dobavljaču plaća cijenu pereca, gotovo jedan euro, točnije 95 centi.

"U razgovoru s farmerom jedno je vodilo drugome. Cijena bi trebala biti poštena i obje bi strane trebale imati koristi", rekao je vlasnik pekare i slastičarnice BeckaBeck, Heinrich Beck za Agrarheute. Njima je perec glavno pecivo, a u njegovom tijestu koriste mlijeko. 

Sada mu Trösterhof svaki dan isporučuje 200 do 400 litara koje koriste za razne pekarske proizvode.

Rekordna cijena mlijeka isplati se poljoprivrednicima i pekarima

Dogovor je dobar za obje strane, rekao je Beck. "Želim poljoprivredniku platiti poštenu cijenu. Ne radi se uvijek samo o zarađivanju novca, morate učiniti nešto i za svoju domovinu, a ne samo profit, profit, profit". Njegova filozofija bila je: "Mora biti dobrog okusa, mora dolaziti iz regije i ako je ekološko, još bolje." 

Rekao je kako su im važni svih 40 poljoprivrednika od kojih nabavlja sirovine. U usporedbi s mlijekom koje je prethodno kupovao, ovo organsko sirovo koje dolazi od Trösterhofa ima veći udio masti, što utječe na kvalitetu proizvoda. To znači da dulje ostaju svježi i sočni, kaže on. 

Trenutno imaju 20 podružnica u Baden-Württembergu, a opskrbljuju i neke trgovine. Tvrtku vodi od 1990. godine, a kaže kako ne želi dalje širiti poslovanje jer to onda više ne bi bio obiteljski posao.


Tagovi

Cijena mlijeka Otkupna cijena mlijeka Pekar iz Njemačke Cijena pereca


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Djetinjstvo u prirodi 🍀🌼👣 #RuralFoto #priroda