Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ViridisFarm
  • 23.04.2015. 13:15

Otvoren proizvodni pogon prirodnih minerala

Jučer je svečano otvoren proizvodni pogon "ViridisFarm Istra" vrijedan 4,9milijuna kuna.

  • 973
  • 41
  • 0

Jučer, 22.04.2015. godine, uz nazočnost pomoćnika ministra poljoprivrede Zorana Vasića, župana istarske županije Valtera Flege, načelnika općine Kršan Valdija Runka te Milana Antolovića, predsjednika Fonda za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre, svečano otvoren proizvodni pogon ViridisFarm Istra tvrtke ViridisFarm-AS d.o.o.

Prigodno uz Dan planeta Zemlje, uz potporu Fonda za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre i agencije Hamag-Bicro, otvoren je pogon za proizvodnju prirodnih minerala kao dodataka ishrani u poljoprivredi i stočarstvu temeljenih na jedinstvenoj VAM tehnologiji (Vibro aktivirani minerali).

Ideja i tehnologija su rezultat dvadesetogodišnjeg istraživanja i rada Mirsada Sadikovića, a izvrsni rezultati potvrđeni su brojnim istraživanjima i studijama koji su dokazali pozitivno djelovanje mikroniziranih i aktiviranih čestica. Proizvodni pogon otvoren je u poslovnoj zoni Potpićan u Istri te je potpomognut od strane Fonda za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre u vrijednosti od 4,9 milijuna kuna.

Proizvodnji pogon prirodnih minerala

Otvaranje proizvodnog pogona

"S obzirom na iskustvo Mirsada Sadikovića u cilju unapređenja poljoprivredne porizvodnje na ekološkim principima rekao bih da smo, u suradnji s državnom agencijom HAMAG-BICRO, prepoznali vrijednost projekta i odlučili dati potporu da se on relizira u Istri", istaknuo je Milan Antolović, predsjednik Fonda za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre, te dodao:"Želja nam je da se, ne samo u Istri i cijeloj Hrvatskoj već i u regiji, realizira i zaživi projekt koji je novitet za ovo područje i stoga sam više nego zadovoljan što je ovaj objekt otvoren i što su na vrijeme pribavljeni svi potrebni atesti i uporabne dozvole za njegovu realizaciju i prodaju na europskom i svjetskom tržištu".

Zdrava Hrana za Zdravlje ljudi

"Zadnjih 40 godina bavim se zdravljem životinja i biljaka, a posljednjih 20 godina intezivno sam radio na istraživanjima s ciljem poboljšanja kvalitete uzgoja zdrave hrane kako bi ona bila što manje izmijenjena u svom procesu proizvodnje jer svu tu hranu u konačnici kozumiramo mi ljudi. Ovaj se projekt zato i realizira pod sloganom Zdrava Hrana za Zdravlje ljudi. Stare tehnologije i razni kemijski dodaci od pesticida do poboljšivača rasta priodonijeli su povećanoj proizvodnji hrane, no također ostavljaju u njoj i brojne rezidue odnosno kemijske ostatke koji imaju posljedice i na ljudski organizam", istaknuo je Sadiković te dodao

Nives Čanović

"Inovativna tehnologija Vibro aktiviranih minerala temeljena na aktiviranim i mikroniziranim česticama, jedinstvena je u svijetu i kao dodatak prehrani životinja u tovu omogućava detoksikaciju organizma, jača imunitet, stimulira apetit i enzime antioksidacije. Kada se folijarno šprica po biljkama, veže teške metale iz zemlje, poboljašava i podiže imunitet biljke od klijanja do berbe, pogoduje poboljšanju vrijednosti tla, produljuje rok trajanja ploda, a to su samo neke od vrijednosti ovog proizvoda. U konačnici, ono što dolazi na naš obiteljski stol za vrijeme objeda biti će zdravije i kvalitetnije, a samim time pozitivno će djelovati na naše zdravlje i zdravlje naše obitelji - jer i hrana je lijek".

Minerali za prehranu životinja i biljaka

VAM tehnologija (Vibro aktivirani minerali) u ovoj fazi proizvodnje biti će namijenjeni kako dodatak prehrani u stočarstvu i kao folijarna prihrana pri uzgoju poljoprivrednih kultura. Ovisno o vrsti kultura ili životinja, rade se i specijalni miksevi prilagođeni potrebama proizvođača.

Korištenjim VAM tehnologije, proizvođači u Hrvatskoj mogu stvoriti potpuno novi brand prehrambenih kultura (voća i povrća) ili bilo kojeg mesnog proizvoda temeljenog na zdravim principima uzgoja, bez povećanja cijene koštanja uzgoja. Jer upravo korištenjem VAM tehnologije ostvaruju se brojne uštede, a dobiva se zdravija hrana koju proizvođač može certificirati kao eko ili organski proizvod.


Fotoprilog


Tagovi

ViridisFarm Istra Proizvodni pogon HAMAG-BICRO Ekološki principi Dan planeta zemlje Mirsad Sadiković Valter Flega Zoran Vasić Prirodni minerali Zdrava hrana Aktivirani minerali Imunitet Detoksikacija VAM tehnologija Folijarna prihrana Stoč