Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uvoz
  • 09.10.2013. 09:14

Rusija zaustavila uvoz mliječnih proizvoda iz Litve

Ruska agencija za nadzor zaštite potrošača "Rospotrebnadzor", priopćila je da je obustavila uvoz mliječnih proizvoda iz Litve

Foto: RGBStock.com
  • 263
  • 24
  • 0

Ruska agencija za nadzor zaštite potrošača priopćila je u ponedjeljak da je obustavljen uvoz mliječnih proizvoda iz Litve, zemlje koja trenutačno obnaša rotirajuće predsjedništvo Europske unije. Kako prenose ruski mediji, Litva je razljutila Moskvu svojom snažnom potporom tješnjih veza između Bruxellesa i bivših sovjetskih država.

"Nakon analize mliječnih proizvoda iz Litve, otkrili smo puno kršenja zakona na području zaštite potrošača, te kod kontrole i prevencije bolesti ljudi", navodi se u priopćenju. Ovaj potez Rusije uslijedio je nakon privremenog jačanja carinskih provjera litavske robe na ruskoj granici u rujnu, koje su navodno prouzročile duga čekanja te milijune eura gubitaka za litavske izvoznike.

Litavska predsjednica Dalia Grybauskaite rekla je u Ujedinjenim narodima prošlog mjeseca da su "mliječni ratovi" pokušaj Moskve da izvrši pritisak na Litvu. Litavski ministar vanjskih poslova zaprijetio je u srijedu Moskvi blokadom Kalinjingrada, ruske eksklave koja na zapadu graniči s Litvom. Odnosi između dviju zemalja sve su napetiji uoči summita EU-a u studenome, kojemu će domaćin biti Litva, a na kojemu se očekuje da će nekoliko bivših sovjetskih država, ponajprije Ukrajina i Moldavija, potpisati sporazume o slobodnoj trgovini s EU-om.

Foto: RGBStock.com


Tagovi

Rospotrebnadzor Litva Rusija Nadzor Carina Dalia Grybauskaite

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Posjetili smo lanjsku pobjednicu RuralFoto izbora, Ankicu Ursić Molnar, koja je osvojila 500 EUR za fotografiju jelena u baranjskoj noći. Uskoro ide i TV reportaža o njenoj priči...