Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prihrana žitarica
  • 01.05.2023. 10:30
  • Virovitičko-podravska, Podgorje

Bujna pšenica na polju Mladena Kaselja - otkrio nam je recept

Vrijeme je promjenjivo. Biljke trpe stres pa onda idemo u prihrane preko lista kako bi smanjili njegov negativan utjecaj, istaknuo je ratar Mladen Kaselj.

Foto: Marija Jurišić
  • 5.080
  • 758
  • 0

Gotovo 25 godina poljoprivredom se bavi Mladen Kaselj iz Podgorja u Virovitičko-podravskoj županiji. Na sto hektara površine uzgaja uglavnom žitarice i kamilicu, a poveo nas je u obilazak svog polja pšenice i otkrio koje radove ima u planu u narednom razdoblju. 

"Vrijeme je trenutno malo hladno pa vruće. Biljke trpe stres pa onda idemo u prihrane preko lista kako bi smanjili njegov negativan utjecaj", istaknuo je Kaselj koji se priprema i za proljetnu sjetvu. 

Pšenica je na polju ovog ratara bujna, a ima i odličan porast. "Veliku ulogu u tome ima ICL gnojivo Nutrivant Plus Cereals", napominje. 

Poboljšava i usjeve gdje je ležala voda

Kaže da je velika ponuda gnojiva za prihranu preko lista. Međutim, on se nedavno odlučio za ICL rekavši da se do sada pokazalo dobrim. "Dobro je topivo tako da nema problema što se tiče primjene", istaknuo je naš sugovornik.

Također dodaje da se može koristiti poslije nepovoljnih uvjeta, stresova kao i na mjestima gdje je bilo problema s ležanjem vode ili su usjevi u lošijoj kondiciji. "Primjenjujemo ga da se izjednače, da se biljka prije oporavi, a isto tako se može koristiti i na usjevima koji su dobri ako se želi postići bolji prinos, bolji rezultat ili bolja kvaliteta", ističe Kaselj.

Više o sastavu spomenutog ICL gnojiva čiji je distributer RWA Hrvatska doznali smo od prodajnog predstavnika te tvrtke, Saše Ljulja. "RWA nudi ekskluzivna folijarna gnojiva Izraelske proizvodnje utemeljena na najsuvremenijoj svjetskoj tehnologiji, a koja su posebna po tome što nude optimalnu kombinaciju makro i mikro elemenata u najpristupačnijem obliku za biljku", istaknuo je.

Prodajni predstavnik tvrtke RWA za Virovitičko-podravsku županiju, Saša Ljulj

Potpuno vodotopiva formulacija

Kako pojašnjava, Nutrivant Plus Cereals 6-23-35 namijenjen je za ishranu žitarica. Sastoji se od potpuno vodotopivih formulacija koje sadrže makro i mikro elemente koji točno pokrivaju sve potrebe biljaka. Uz dušik, fosfor i kalij sadrži i željezo, mangan, bor, bakar, molibden i cink.

"Folijarna ishrana iz Nutrivant linije gnojidbe poboljšava kvalitetu usjeva i vidljivo je veliko povećanje u prinosu", navodi Ljulj. Kaže da djeluje na tri načina: poboljšava propusnost kutikule listova za aktivne supstance, osigurava ujednačenu distribuciju kapljica po površini lišća te čvrsto veže aktivne sastojke za površinu lista i odgađa evaporaciju.

Upravo ovakvi stručni savjeti jedan su od razloga zbog kojih Mladen s tvrtkom RWA surađuje godinama. "To traje već 15-ak godina. Svu proizvodnju što se tiče žitarica radim s njima“, kazao je rekavši da od njih osim gnojiva i prihrane kupuje i sjeme te zaštitu.

Za dodatne informacije o ICL gnojivima javite se prodajnom predstavniku Saši Ljulju na broj 091 9804 034 ili e-mail: sasa.ljulj@rwa.hr.

 


Fotoprilog


Tagovi

Mladen Kaselj Saša Ljulj RWA ICL gnojiva Prihrana


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zajedno smo jači, reče žaba i zaputi se u nove pobjede #RuralFoto #životinje