Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Serija Trion
  • 08.08.2024. 12:00

Claas predstavio novi kombajn Trion 740, evo zašto kažu da je više od stroja

Claas je uveo nove modele kao odgovor na potražnju kupaca koji se sve više suočavaju s promjenjivim uvjetima žetve.

Foto: CLAAS
  • 2.176
  • 131
  • 0

Postavivši nova mjerila u klasi srednje velikih kombajna, Claas je još prije tri godine predstavio seriju Trion koju su sada proširili s trima novim modelima - Trion 740, Trion 740 Terra Trac i Trion 740 Montana.

Svjetski poznati proizvođač iz Harsewinkela predstavio je nove modele u klasi kompaktnih kombajna, koji kombiniraju APS Hybrid sustav vršidbe i Roto Plus jednostruki rotor. Ova kombinacija osigurava visoku učinkovitost i prilagodljivost u različitim uvjetima žetve.

Efikasnost i pouzdanost

Claas Trion 740 dizajniran je za srednje do velike farme. Kombinira visoku efikasnost, pouzdanost i naprednu tehnologiju kako bi omogućio poljoprivrednicima maksimalan prinos i jednostavno rukovanje.

Za razliku od Triona 750, model 740 opremljen je jednim rotorom promjera 572 mm i dužine 4,2 metra. Kao i u svim ostalim modelima, širina bubnja za vršidbu iznosi 1420 mm.

Kapacitet bunkera za zrnje iznosi 12.000 litara. Ovaj model ima snažniji motor Cummins L9 od modela 720 i 730, s maksimalnom snagom od 435 KS.

Claas predstavio novu Trion seriju kombajna - 20 modela rađenih po želji kupaca

Kupci ovog kombajna mogu birati između različitih opcija, kao što su gusjenice za teže terene, noževi različitih širina za žetvu i automatski GPS sistem za upravljanje. 

Isto tako može se prilagoditi različitim potrebama s dodacima poput većih spremnika i naprednih sustava za preciznu poljoprivredu.

Svi korisnici novih modela imat će pristup svim podacima o stroju i mapiranju prinosa putem digitalne platforme.

Odgovor na zahtjeve 

Philipp Stiens, globalni voditelj proizvodnog tima tvrtke Claas za velike i srednje kombajne, naglašava da su kupci iz Europe, suočeni s promjenjivim uvjetima žetve, tražili snažniji motor od onih u modelima Trion 720 i Trion 730 Hybrid. Također objašnjava kako su se novi modeli Trion 740 pokazali posebno učinkovitima u južnoj i jugoistočnoj Europi. 

Pouzdan, učinkovit i jednostavan za rukovanje 

"Iako su prinosi žitarica i slame često prosječni u tim područjima, sa znatno širim reznim gredama ili beračima kukuruza i većim brzinama kretanja, nije neuobičajeno da kupci danas guraju strojeve do granica njihove učinkovitosti", dodaje Stiens.

Zaključuje, izuzetno prilagodljiv kombajn Trion 740 idealan je za različite tipove terena i uvjete žetve te nudi balans između performansi i ekonomičnosti. 

Za više informacija obratite se na neki od niže navedenih kontakata. 


Fotoprilog


Tagovi

Claas Kombajn Trion Trion 740 Nova serija


Autor

Nikola Kučar

Više [+]

Novinar i urednik s više od dvadeset godina iskustva u tiskanim i digitalnim medijima, na radiju i televiziji.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Oranje njive prava je gozba i za rode #RuralFoto #proizvodnja