Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • DEKALB
  • 11.03.2019. 09:00

DEKALB predstavlja dva nova aduta za nadolazeću sjetvu kukuruza!

DEKALB predstavlja dva nova hibrida kako bi ostvarili maksimalan prinos - DKC5685 i DKC5182!

Foto: Depositphotos/zorandim
  • 2.954
  • 175
  • 1

Svakom novom sezonom poljoprivredni proizvođači žele nadmašiti prinose iz prethodne sezone. Neki proizvođači možda misle da su dosegli maksimalan potencijal svojih prinosa, međutim, uvijek može više. Tvrtka DEKALB predstavlja dva nova hibrida kako bi ostvarili maksimalan prinos - DKC5685 i DKC5182.

DKC5685 - pobjednik u 2018.

Novi hibrid DKC5685 prošle je godine bio pobjednik u prosječnom prinosu u mreži pokusa na 35 lokacija! Pogodan je za ranu sjetvu zbog tolerantnosti na niske temperature. Prilikom sjetve u ranim rokovima, kukuruz ranije završava oplodnju i time izbjegava stres u periodu cvatnje. To je hibrid s visokom razinom prilagodljivosti i tolerantnosti na uvjete okoline te daje proizvođačima veću profi tabilnost po hektaru. Izuzetne je kvalitete zrna.

Pripada FAO grupi 490, a preporučen datum sjetve je 10.04.-30.04., dok je preporučen razmak u redu prilikom sjetve u optimalnim uvjetima 19,8-17,4 cm.

Preporučuje se pridržavanje preporuka za gustoću jer hibrid pokazuje pozitivnu korelaciju između gustoće i prinosa. Niska vlaga u žetvi smanjuje troškove proizvodnje eliminirajući potrebu za sušenjem i nema gubitaka prinosa kasnijom žetvom.

Koliki prinosi su ostvareni na prošlogodišnjim pokusima?

DKC5182 sa snažnim korijenom i stabljikom

DKC5182 je hibrid s visokom razinom prilagodljivosti i tolerantnosti na uvjete okoline daje proizvođačima veću profitabilnost po hektaru. I ovo je hibrid izuzetne kvalitete zrna. Namijenjen je za vrhunske prinose i intenzivne uvjete proizvodnje. U povoljnim proizvodnim godinama i uz dobru agrotehniku donosi rekordne prinose. Preporučuje se pridržavanje preporuka za gustoću jer hibrid pokazuje pozitivnu korelaciju između gustoće i prinosa.

DKC5182 spada u FAO grupu 450, preporučen datum sjetve je 10.04.-30.04., a preporučen razmak u redu, prilikom sjetve u optimalnim uvjetima je 19,3-17,2 cm.

Snažan korijen i stabljika pružaju stabilnost biljkama kako tijekom vegetacije, tako i prije žetve. Sjetvom hibrida sa snažnim korijenom i jakom stabljikom smanjuje se rizik od propadanja usjeva zbog jakih vjetrova. Također, kod ovih hibrida je moguća kasnija žetva sa malim rizikom od polijeganja i pucanja stabljike.

Kakve je prinose ostvario u pojedinim dijelovima Hrvatske?

Za više informacija o novim hibridima kukuruza, obratite se tvrtki DEKALB na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

DEKALB Hibridi kukuruza Prinos Vlaga DKC5685 DKC5182


Partner

DEKALB Hrvatska

Ozaljska 136, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: info.croatia@monsanto.com web: http://www.dekalb.hr/