Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštita kukuruza
  • 28.04.2015. 18:00

Herbicid produženog djelovanja

Poznavanje korovne flore u kukuruzu od izuzetne je važnosti jer se prema brojnosti i vrsti korova odabire učinkovit i originalan herbicid.

  • 1.450
  • 58
  • 0

Ukoliko na parcelama imate problema sa jednogodišnjim uskolisnim i širokolisnim korovima (ambrozija, loboda, proso, šćir, koštan i dr.) tada prednost svakako ima herbicid koji će djelovati preko lista (suzbiti sve korove koji su u vrijeme tretiranja iznikli), ali i onaj koji dugotrajno djeluje i preko tla jer ćete samo na taj način spriječiti naknadni ponik korova u kasnijim stadijima kukuruza.

Isto tako, ukoliko ste proizvođač koji je navikao primjenu herbicida obavljati ranije, odmah nakon sjetve pa do stadija kukuruza 3 do 4 lista, Syngenta Agro stručnjaci preporučuju primjenu herbicida Lumax koji djeluje i preko lista i preko tla, suzbijajući sve jednogodišnje travne i širokolisne korove. Najizraženije djeluje na tvrdokorne korove kao što su abutilon (europski mračnjak), ambroziju, dikicu, lobodu i drugi.

Herbicid Lumax je najbolje primijeniti kada je većina korova iznikla i kada je kukuruz u stadiju 3 do 4 lista jer ćete tada iskoristiti sve prednosti ovog herbicida - djelovat će kontaktno na korove koji se nalaze na površini tla, ali i preko zemlje (rezidualno) pri čemu spriječava naknadni ponik korova. Na taj način ranom i dugom eliminacijom korovne flore osigurava i više urode.

Herbicid Lumax predstavlja okosnicu Syngentine zaštite suzbijanja korova u ranom postu kukuruza jer se njegovom primjenom povećavaju urodi i do 650 kg/ha.

Herbicid Lumax ima najšire vrijeme primjene (od sjetve do trećeg lista kukuruza) čime korisniku pruža fleksibilnost u primjeni. Doza primjene nakon sjetve, a prije nicanja je 4 l/ha, dok se u stadiju 3 do 4 lista kukuruza primijenjuje u dozi od 3,5 l/ha uz dodatak okvašivača Etalfix Pro, naročito ako se korovi nalaze u stresnim uvjetima.

Napomena: Lumax spada među uvjerljivo najselektivnije (za usjev najsigurnije) herbicide u kukuruzu. Čak i primjena u kasnijim stadijima kukuruza ne uzrokuje štete ili zastoj u rastu usjeva, no ograničavajući faktor primjene Lumaxa je veličina travnih korova (primjerice, koštan veličine do 3 lista) i širokolisnih korova do četvrtog lista.

Za dodatne informacije i savjete o proizvodu i njegovom korištenju, obratite se Syngenta stručnjacima na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Syngenta Agro Zaštita kukuruza Suzbijanje korova u kukuruzu Abutilon Lumax Herbicid Okvašivač tla Etalfix Pro Travni korovi


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#RuralFoto#životinje Prijatelja dva...🤗