Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novocommerce
  • 21.02.2018. 12:00

John Deere ima najveći raspon rješenja za upravljanje u poljoprivredi!

John Deere savršeno umrežava upravitelje farmi i ugovorne partnere s vozačima u polju, opremom i tehnologijom kako biste imali odlučujuću tržišnu prednost, a koliki je raspon proizvoda za pametno navođenje koje nudi John Deere, saznajte u nastavku!

  • 2.322
  • 195
  • 0

Svijet poljoprivrede brzo se mijenja, a John Deere je predvodnik u razvoju. John Deere savršeno umrežava upravitelje farmi i ugovorne partnere s vozačima u polju, opremom i tehnologijom kako biste imali odlučujuću tržišnu prednost. 

Niti jedan drugi proizvođač ne nudi toliki raspon proizvoda za pametno navođenje kao što nudi John Deere, kažu iz tvrtke. Od jednostavnog ručnog upravljanja paralelnim navođenjem do potpuno automatiziranih sustava kao što je AutoTrac. John Deere zasloni i StarFire prijemnici čine infrastrukturnu jezgu za poboljšanje omjera gnojiva, ekonomičnosti goriva, procjenu ulaznih informacija te njegu tla.

John Deere sustavi potpuno integrirani

John Deere proizvodi za navođenje nisu namijenjeni samo za zelene strojeve, oni nude rješenja za mnoge druge brandove; stoga, ako imate mješovit vozni park, nema razloga da ne iskoristite prednosti John Deere sustava navođenja. John Deere sustavi su potpuno integrirani, možete započeti s osnovnim sustavom te ga nadograđivati kada vama odgovara, ovisno o vašim potrebama.

John Deere
John Deere je predvodnik u razvoju poljoprivrede

Otkako je tvrtka John Deere kao prva u svijetu osmislila mapiranje prinosa i automatski sustav navođenja, ta rješenja za upravljanje u poljoprivredi donijela su revoluciju u tradicionalne poljoprivredne prakse, a poljoprivrednicima značajna poboljšanja u produktivnosti stroja, prinosu  i kvaliteti usjeva, smanjenju troškova rada i udobnosti vozača.

John Deere prijemnici i zasloni donose hardversku infrastrukturu za puno iskorištavanje prednosti modernog poljodjelstva te su pretpostavka za veći uspjeh u poslovanju. Mnoge značajke moguće je pronaći već u standardnoj opremi, a sa širokom ponudom dodatnih funkcija možete nadograditi vaš sustav da savršeno odgovara trenutnim potrebama pa sve do nekih najsofisticiranijih rješenja koje tržište nudi. 

Novi prijemnik StarFire 6000

StarFire 6000 je novi prijemnik, novog dinamičnog dizajna, sa uređajem za zaštitu od krađe, boljom iskoristivošću te najvažnije, poboljšanim rasponom signala. StarFire 6000 radi paralelno sa do 3 satelitska signala za korekciju te na taj način nudi najbolji signal korekcije i pokrivenosti signala, koja je 3 puta bolja od prethodnih generacija prijemnika. Uvijek aktivno bira najbolji signal i ako se uvjeti promjene, može prebaciti 8% brže na najbolji geostacionarni satelit.

Signal

SF1 signal

Savršena početna točka za obradu zemlje, primjene na travnjaku i žetvu:

  • +/- 15 cm točnost od prohoda do prohoda
  • višestruko StarFire praćenje
  • nema naknade za licencu
  • modul za kompenziranje zemljišta (TCM) u osnovnom modelu
  • GLONASS u osnovnom modelu

SF3 signal

Precizniji. Idealan za sijanje i sadnju:

  • +/- 3 cm točnost od prohoda do prohoda
  • 100% točnost za manje od 30 minuta
  • ponovljivost u sezoni 9 mjeseci
  • fleksibilna razdoblja licence
  • lako se nadograđuje

RTK za visoku preciznost

Za poljoprivrednike koji traže visoku preciznost RTK je još uvijek najbolje rješenje. RTK eliminira svaku mogućnost otklona Globalnog Navigacijskog Satelitskog Sustava (GLONASS) i pruža jedinstvenu točnost +/- 2,5 cm od prohoda do prohoda. S RTK potrebno je samo jedanput zabilježiti granice polja te ukoliko primjerice trebate ponovljivost za kontrolu sekcija ne morate se vraćati i bilježiti granice svake godine. RTK točnost uvijek je dostupna od samog početka, za manje od 1 minute.

Prijemnik
Mobilni RTK korekcijski signal (lijevo) i StarFire 6000 novi prijemnik (desno)

Mobilni RTK korekcijski signal šalje se putem mobilne tehnologije što omogućuje točnost čak i u raspšenim poljima i na brežuljkastom terenu. Mobilni RTK modem 4G LTE potpuno je integriran i može se spojiti na StarFire prijamnik. Mobilni RTK modem 4G LTE ne podržava samo najnoviji standard mobilne komunikacije, nego i 3G te 2G kao pričuvno rješenje. Dodatno se modem može paralelno koristiti kao WLAN hotspot za spajanje s mobilnim uređajima.

John Deere zasloni i StarFire prijemnici čine infrastrukturnu jezgu za poboljšanje omjera gnojiva, ekonomičnosti goriva, procjenu ulaznih informacija te njegu tla.

RTK bazna postaja nadzire konstelaciju GPS/GLONASS satelita i kontinuirano šalje korekcije visoke točnosti od +/-2,5 cm vodoravno od prohoda do prohoda i +/-4,2 cm okomito od prohoda do prohoda na StarFire prijemnik na vozilu opremljenom sa RTK.

Novi John Deere mobilni RTK signal može se primati putem JDLink sustava ugrađenog u John Deere strojevima što smanjuje troškove zasebnog modemskog hardvera, planova za dodatne podatke (SIM kartica) i licence za pristup Mobilnom RTK.

Paralelno navođenje - idealno univerzalno rješenje

Idealno univerzalno rješenje ručnog navođenja za rastuće radove je paralelno navođenje zbog jednostavnosti nadogradnje na automatski sustav upravljanja. Paralelno navođenje rješenje je ručnog navođenja stroja za radove kao što je aplikacija mineralnog gnojiva i zaštitnih sredstava. Linije na Greenstar zaslonu određuju pravilan razmak između prohoda i kada se uđe u trag koji želite slijediti, pruža vam vizualne i akustične signale kao pomoć za praćenje traga. To štedi vrijeme, kemikalije i gorivo poboljšavajući također učinkovitost. Za paralalno navođenje potreban je: Greenstar 1800 ili 2630 displej i prijemnik StarFire 6000.

Svi John Deere zasloni jednostavno se koriste i dizajnirani su za specifične potrebe i preferencije. Možete birati između Greenstar 2 1800 zaslona u boji veličine  18 cm, Greenstar 3 2630 touchscreen zaslona veličine 26 cm te najnovijih zaslona 4. generacije. Svi zasloni isporučuju se sa ISOBUS upravljanjem priključnom opremom, što smanjuje zbrku u kabini i omogućuje upravljanje tom priključnom opremom na intuitivan i integriran način.

John Deere 4640 univerzalni zaslon kao i svi zasloni 4. generacije jednostavno se i intuitivno koriste. Sadrže funkciju povlačenja kao kod tableta sa aktivnim stranicama, a po potrebi mogu dati podršku pomoću funkcija pomoći na zaslonu i na temelju konteksta. Korisničko sučelje može se potpuno prilagoditi osobnim preferencijama vozača. Sa razvojem poljodjelskih praksi i potreba John Deere 4640 univerzalni zaslon lako se može nadograditi na Gen4 Premium ili Gen4 Ultimate aktivaciju što pruža sofisticirane značajke potrebne za moderno poljodjelstvo. Neke od standardnih funkcija zaslona su ISOBUS, zaslon na dodir od 26 cm, mogućnost daljinskog pristupa zaslonu.

John Deere zaslon
John Deere zaslon

Gen4 Premium aktivacija donosi:

  • kontrola sekcija
  • dokumentiranje
  • Autotrac Vision
  • Autotrac RowSense
  • bežični prijenos podataka

Gen4 Ultimate aktivacija donosi:

  • AutoTrac automatizacija okreta
  • AutoTrac navođenje priključne opreme - pasivno
  • dijenjenje podataka na terenu

Nadogradnja sustava monitorom 4. generacije

Ako želite veličinu zaslona veću od 26 cm za prikaz višestrukih izbornika istodobno, jednostavno dodate naš prošireni monitor 4. generacije. Jednim pogledom možete primjerice vidjeti funkcije upravljanja vozilom na primarnom monitoru te aplikacije navođenja i automatizacije na proširenom monitoru bez potrebe za ikakvim promjenama na zaslonu. Funkcije se mogu lako pomjerati među monitorima radi omogućivanja maksimalne fleksibilnosti i prilagodbe.

John Deere je prvi krenuo sa sustavima navođenja za strojeve i od tada traju inovacije.

Prednosti su očigledne:

  • manji troškovi goriva
  • manja upotreba gnojiva, sjemena i kemikalija
  • veća produktivnost i profitabilnost

John Deere nudi kompletnu ponudu integriranih sustava navođenja, od jednostavnog ručnog upravljanja do potpuno automatiziranih. Za više informacija obratite se tvrtki Novocommerce International na jedan od niže navedenih kontakata.

Foto: novocommerce.hr


Tagovi

Novocommerce John Deere Tehnologija StarFire Prijemnik Signal Greenstar zaslon


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zajedno smo jači, reče žaba i zaputi se u nove pobjede #RuralFoto #životinje