Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novocommerce International
  • 05.03.2024. 13:30

John Deere predstavio novi S7 kombajn i tri modela 9RX traktora

Sa S7 kombajnom John Deere postavlja nove standarde u automatizaciji žetve, dok neviđene vučne performanse i najnovije mogućnosti precizne poljoprivrede upakirane u širinu manju od 3 metra opisuju nove modele 9RX traktora, poručuju iz tvrtke.

Foto: John Deere
  • 2.424
  • 188
  • 0

John Deere postavlja nove standarde u automatizaciji žetve i produktivnosti. Naime, lansirali su svoj novi kombajn S7 dizajniran s većom učinkovitosti i najnovijim motorima te većom produktivnošću, nudeći pritom širok raspon vodeće tehnologije već isprobane i pouzdane u kombajnima X9.

Devet litarski JDX motor pokreće S7 700, dok S7 800, S7 850 i S7 900 pokreće 13,6-litarski JD14X koji, ističu iz ove tvrtke, daju snažne rezultate u svim uvjetima žetve. Upravo ovaj potonji s HarvestMotionTM postiže maksimalnu snagu pri smanjenoj brzini motora od samo 2.000 okretaja u minuti. 

"S Harvest Settings Automation sustavom se tijekom žetve odvijaju automatska podešavanja pet internih postavki kombajna i to na temelju gubitka zrna, stranog materijala i slomljenih zrna", naglašavaju te dodaju da je novost na S7 i Predictive Ground Speed Automation koji ima osjetila kroz nekoliko različitih izvora, uključujući satelitske karte i povratne informacije automatizirane kamere uživo. Ona se koristi za detektiranje visine usjeva kako bi se dodatno prilagodila brzina kretanja u stvarnom vremenu. 

Nova kabina i integrirane mogućnosti Precision Ag

Pojašnjavaju kako nova kabina, ista kao u modelu X9, ima G5Plus CommandCenter™ koji omogućuje funkcije pametne poljoprivrede kao što su AutoTracTM, AutoTracTM Turn Automation, Documentation i DataSync. Dodatno, novi zaslon visoke razlučivosti sa sučeljem jednostavnim za korištenje i digitalnim očitanjima performansi kombajna poboljšava cjelokupno iskustvo operatera.

vdc
Novi zaslon visoke razlučivosti na novom kombajnu S7

"Integrirani prijamnik StarFire™ osigurava iznimnu stabilnost signala i točnost od 2,5 centimetara", ističu i dodaju da su mogućnosti integrirane precizne poljoprivrede dopunjene JDLinkom™, pružajući dvosmjernu povezanost za automatski prijenos usjeva i podataka o stroju u John Deere Operations Center™ i za daljinsko praćenje u stvarnom vremenu. To je, kažu, neophodno da bi se maksimiziralo radno vrijeme tijekom žetve.

Predstavili su i ažuriranja za X9 kombajne na kojima će se nuditi sve značajke automatizacije žetve predstavljene s modelima S7. Dodatno, bit će moguća i tehnologija senzora zrna, već poznata iz serija S7 i T.

Tri potpuno nova modela 9RX traktora

Osim toga, na ovogodišnjem sajmu Commodity Classic u Houstonu, lansirali su svoj najsnažniji serijski traktor ikad napravljen, proširujući asortiman 9RX s modelima 9RX 710, 770 i 830 komentirajući kako su "uz neviđene vučne performanse, poboljšanu udobnost operatera i najnovije mogućnosti precizne poljoprivrede upakirane u širinu vozila manju od 3 metra, novi modeli 9RX dobro prilagođeni europskim tržištima".

Opremljeni su 18-litrenim JD18X motorom, koji daje do 913 maksimalnih konjskih snaga pri niskoj specifičnoj potrošnji goriva i do 4.234 Nm okretnog momenta s vrhunskim modelom. Opcija trostruke hidrauličke pumpe s maksimalnim protokom do 636 l/min i hidraulički Intelligent Power Management (IPM), koji daje do dodatnih 40 KS ako je potrebno, isporučuju dovoljno snage čak i za najveće priključke na hidraulični pogon.

fcd
Minimalna razina pritiska na tlo ostaje na 0,58 kg/cm², poručuju iz tvrtke

Napominju kako novi potpuno mehanički mjenjač e21™ PowerShiftTM s Efficiency Managerom bez napora iskorištava visoke performanse motora i okretni moment, dok automatizacija poznata iz mjenjača e23TM osigurava visoku udobnost vožnje. Mali razmak 21 zupčanika omogućuje jednostavno postavljanje odgovarajuće brzine za različite zadatke.

"Maksimalna balastna težina od 38.100 kilograma osigurava učinkovit prijenos snage i okretnog momenta na tlo", napominju, kao i to da, dok povećane dimenzije konjskih snaga novog 9RX zahtijevaju veći koncept vozila, minimalna razina pritiska na tlo ostaje na 0,58 kg/cm², usporedno s trenutnim manjim modelima ove serije.

Najnovije mogućnosti precizne poljoprivrede

Nova kabina CommandViewTM 4 Plus, poručuju, pruža poboljšanu udobnost i preglednost. Novi ovjes, u kombinaciji s izoliranim podokvirom, smanjuje buku i vibracije. Fast Fuel System omogućuje punjenje spremnika dizela od 1952 litre za manje od četiri minute.

Ova serija nudi napredne mogućnosti pametne poljoprivrede, uključujući G5Plus CommandCenter™ od 32,5 centimetra visoke razlučivosti i potpunu integraciju John Deere Precision Ag tehnologije. Poručuju kako besplatni John Deere Operations Center™ služi kao središnja platforma za povezivanje strojeva, operatera i polja, olakšavajući uvoz podataka i suradnju s trećim stranama.


Fotoprilog


Tagovi

Novocommerce International John Deere S7 kombajn Predstavljanje noviteta 9RX traktor Veća učinkovitost Precizna poljoprivreda John Deere Operations Center™ JD9X motor Automatizacija žetve


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Posjetili smo lanjsku pobjednicu RuralFoto izbora, Ankicu Ursić Molnar, koja je osvojila 500 EUR za fotografiju jelena u baranjskoj noći. Uskoro ide i TV reportaža o njenoj priči...