Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lemken sijačica
  • 01.08.2024. 12:00

Lemken predstavio "nepobjediv duo" - sijačicu Solitair sa Zirkon roto drljačom

Ovo nije samo napredna sijačica, već i alat koji pomaže poljoprivrednicima da postignu više prinose uz manji utjecaj na okoliš, ističe Leonardo Matijević, voditelj prodaje Lemkena za Hrvatsku.

Foto: LEMKEN
  • 935
  • 60
  • 0

Tvrtka Lemken predstavila je novu sijačicu Solitair sa Zirkon roto drljačom spremnika 1.500 litara, radne širine od 3 do 4 metra, opremljenu za konvencionalnu, ali i za konzervacijsku obradu tla. 

Opcijski je dostupna s kapacitetom od 2.000 litara, koji se može podijeliti u omjeru 60:40 za istovremenu primjenu nekoliko komponenti. 

Povećanje učinkovitosti

Kako pojašnjava Leonardo Matijević, voditelj prodaje Lemkena za Hrvatsku, dodavanje uređaja MultiHub od 200 litara povećava učinkovitost i fleksibilnost, omogućujući uzgoj mješovitih sustava usjeva u jednom prolazu. 

Osim standardnog kapaciteta spremnika, sijačica može biti opremljena dodatnim spremnicima za gnojivo, omogućujući simultanu primjenu gnojiva i sjemena.

Namijenjena je za konvencionalnu, ali i za konzervacijsku obradu tla

Sjeme iz MultiHuba postavlja se preko postojećih vodova za sjeme ili preko odbojne ploče. MultiHub kontrola integrirana je u ISOBUS terminal kao dodatni vod za sjeme. 

Serija Solitair MR koristi napredni elektronički sustav za preciznu kontrolu sjetve. ISOBUS sučelje omogućuje jednostavnu integraciju s različitim traktorima i terminalima, što pojednostavljuje upravljanje i podešavanje. 

Sijačica je opremljena OptiDisc raonikom s razmakom redova od 12,5 ili 15 cm. Paralelogramski vođeni raonici s dvostrukim diskovima i pratećim valjcima za kontrolu dubine osiguravaju ravnomjerno nicanje.  

"Raonici su dostupni u hidrauličnoj do 70 kg pritiska i mehaničkoj verziji do 45 kg pritiska, s neovisnim podešavanjem pritiska raonika i dubine sjetve, a glave razdjelnika postavljene iznad letve raonika osiguravaju izvrsnu poprečnu raspodjelu", napominje Matijević. 

Dva mjerna sustava

Nova sijačica opremljena je s dva mjerna sustava, koji svaki opskrbljuje jedan razdjelnik sa sjemenom, omogućujući kontrolu širine ili poluširine.  

Hidraulički mehanizam voznih staza dostupan je kao opcija. Softver LEMKEN iQblue Drill podržava rad na polju, uključujući upravljanje voznim stazama. 

Dolazi s četiri jedinice za doziranje za po dvije širine, omogućujući isporuku s jednim ili dvostrukim doziranjem. 

Omogućava više prinose uz manji utjecaj na okoliš 

U kombinaciji s roto drljačom, poput LEMKEN Zirkon MR, čini snažan, ili kako kažu, nepobjediv duo, a odobrena je za traktore do 240 KS, ovisno o radnoj širini. 

Novi sustav pričvršćivanja omogućuje neovisno podešavanje radne dubine roto drljače i dubine sjetve. Zirkon nudi veću udobnost s hidrauličkim podešavanjem letve za niveliranje i radne dubine. 

"Ovo nije samo napredna sijačica, već i alat koji pomaže poljoprivrednicima da postignu više prinose uz manji utjecaj na okoliš", ističe Leonardo Matijević. 

Za više informacija obratite se na neki od niže navedenih kontakata. 


Tagovi

Lemken Sijačica Solitair Solitair MR Zirkon roto drljača Leonardo Matijević


Autor

Nikola Kučar

Više [+]

Novinar i urednik s više od dvadeset godina iskustva u tiskanim i digitalnim medijima, na radiju i televiziji.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Savska cesta 106, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 91 1811 718, e-mail: l.matijevic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pogled kroz prozor. #RuralFoto #selo