Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Žetva
  • 22.06.2024. 20:00
  • Vukovarsko-srijemska, Bošnjaci

Ministar Dabro sudjelovao u žetvi: Potrebna nam je suradnja i poticanje proizvodnje

Mi, kao Ministarstvo, trebamo biti u službi poljoprivrede i u kontinuiranom dijalogu s predstavnicima  proizvođača, rekao je ministar poljoprivrede.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede
  • 1.258
  • 179
  • 1

"Lijepo je vidjeti rodna polja i žetvu, posebno u društvu naših vrijednih poljoprivrednika", rekao je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro komentirajući danas provedeni dan u žetvi. 

Naime, priopćili su iz Ministarstva, posjetio je Bošnjake u Vukovarsko - srijemskoj županiji gdje se upoznao s procesom žetve i dorade sjemena žitarica i mahunarki, kao i s mehanizacijom na polju.

Kažu, kroz cijeli proces proveo ga je voditelj proizvodnje Milan Drobac iz tvrtke Meretine d.o.o. iz Bošnjaka, koja se bavi poljoprivrednom proizvodnjom, odnosno uzgojem žitarica, mahunarki i uljanog sjemena. Ministar je, dodaju, također obišao polja soje i šećerne repe.

"Držim da naši vrijedni poljoprivrednici imaju i volje i znanja da zajedničkim snagama revitaliziramo našu proizvodnju i da ovakvih dobrih primjera vidimo sve više na razini cijele države", istaknuo je. 

Ponovio je i kako će nastojati, što je više moguće, obilaziti ljude koji rade u sektoru poljoprivredne proizvodnje, razgovarati s njima osobno na terenu i uvidjeti koji su problemi s kojima se suočavaju jer smatra da će se tako brže osmisliti optimalna rješenja.  Vjeruje da se upravo izlascima na teren može brže uspostaviti konstruktivan dijalog te iznaći kvalitetna rješenja za najveće dobro svih sudionika u sektoru.

"Potrebna nam je suradnja i poticanje proizvodnje. Mi, kao Ministarstvo, trebamo biti u službi poljoprivrede i u kontinuiranom dijalogu s predstavnicima  proizvođača", rekao je Dabro. 


Fotoprilog


Tagovi

Josip Dabro Ministar Žetva pšenice Slavonija Dan u polju


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).