Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fendr Ideal
  • 11.07.2023. 10:30
  • Vukovarsko-srijemska, Vukovar, Vinkovci

Moćne crne zvijeri u žetvi pšenice - u Vupik i PIK Vinkovce stigli Fendt Ideal kombajni

Među brojnim prednostima i inovacijama posebno bih naglasio i potpunu iskoristivost slame za potrebe naših farmi, kaže Ivan Kuveždić, rukovoditelj ratarstva i povrtlarstva u Vupiku.

Foto: Vupik
  • 7.665
  • 600
  • 0

Novi Fendt Ideal kombajni koje poznavatelji poljoprivredne mehanizacije nazivaju moćne crne zvijeri, stigli su u Vupik i PIK Vinkovce. 

Kako doznajemo, riječ je o novoj generaciji kombajna pa su ova dva stroja prvi takve vrste u ovogodišnjoj žetvi pšenice u Hrvatskoj. Idealni su za velike table kakva je Vupikova oranica od 200 hektara u blizini Klise na kojoj je Fendt i snimljen u radu.

"Odlikuju ga odlična tehnološka rješenja, a jedno od njih je kombinacija kotača i gusjenica zbog čega dolazi do manjeg sabijanja tla u žetvi", istaknuo je glavne karakteristike i specifičnosti, Ivan Kuveždić, rukovoditelj ratarstva i povrtlarstva u Vupiku. 

Iskoristivost slame za potrebe farmi 

Dodaje da je na kombajn instaliran heder za pšenicu dužine 12,5 metara što je dvostruko duže u odnosu na prosječne hedere za ove strojeve i ima četiri puta veći kapacitet skidanja pšenice u odnosu na kombajne koje trenutno koriste.

"Među brojnim prednostima i inovacijama posebno bih naglasio i potpunu iskoristivost slame za potrebe naših farmi", ističe Kuveždić. 

Ivan Kuveždić, rukovoditelj ratarstva i povrtlarstva u Vupiku

Podsjetimo, u Belje, Vupik i PIK Vinkovce, stigli su i Fendt traktori nove generacije koji se ističu po kvaliteti i dugotrajnosti što su potvrdili i njihovi dosadašnji Fendtovi s kojima su ostvarili rekordne količine radnih sati.

Čak 10 novih traktora stiglo u Belje, sedam u Vupik i PIK Vinkovce

Svi su strojevi nabavljeni kod ovlaštenog distributera, tvrtke Inter Agrar Mehanizacija koja je od 1. siječnja 2023. godine ekskluzivni uvoznik robnih marki Fendt, Valtra i Ponsse na hrvatskom tržištu.


Fotoprilog


Tagovi

Fendt Ideal kombajni Vupik PIK Vinkovci Novi kombajni Žetva pšenice Ivan Kuveždić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB