Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • RWA Hrvatska
  • 15.10.2019. 13:30
  • Međimurska, Badličan

Na OPG-u Miklin Davora hibrid INCLUSIV ostvario gotovo 18 t/ha

Na OPG-u Miklin Davora iz Badličana u Međimurskoj županiji tvrtka RWA Hrvatska održala je Dan polja RWA hibrida kukuruza na koji je došlo oko sedamdeset farmera iz okolice.

Foto: Goran Tonković/RWA
  • 1.226
  • 95
  • 0

Na OPG-u Miklin Davora iz Badličana u Međimurskoj županiji tvrtka RWA Hrvatska održala je 12.10.2019. Dan polja RWA hibrida kukuruza na koji je došlo oko sedamdeset farmera iz okolice.

Obavili su žetvu i javno vaganje prinosa svakog hibrida iz pokusa. U pokusu su imali 19 hibrida svih vegetacijskih grupa. Najveći prinos suhog zrna od 17.747 kg suhog po hektaru ostvario je hibrid INCLUSIV, a vlaga u žetvi je bila 24,9%. INCLUSIV je hibrid iz FAO grupe 410 i ovaj hibrid je vrlo ozbiljan kandidat za zamjenu najprodavanijeg RWA hibrida Ulyxxe kojeg polako povlače iz proizvodnje. U ovom pokusu INCLUSIV je ostvario za velikih 2.447 kg suhog zrna po hektaru veći prinos od Ulyxxa. INCLUSIV ima vrlo visok potencijal prinosa i stabilnost u različitim proizvodnim uvjetima.

fsd
U pokusu su imali 19 hibrida svih vegetacijskih grupa

Ovaj hibrid ima vrlo visoku tolerantnost na sušu i u ovom svojstvu je jedan od najboljih RWA hibrida.

INCLUSIV ima jak korijenov sustav kojim vrlo efikasno koristi raspoloživa hranjiva u tlu tako da i na lošim tlima daje dobar prinos. INCLUSIV pripada vrhunskom G SEED brendu.

Hibrid TWEETOR ostvario 17.210 kg/ha suhog zrna

Drugi ozbiljan RWA kandidat za zamjenu Ulyxxa je hibrid TWEETOR (FAO 450) koji je ostvario prinos suhog zrna od 17.210 kg po hektaru, a vlaga u žetvi je bila 25,5%. Razlika između TWEETORA i Ulyxxa je bila 1.910 kg suhog zrna po hektaru u korist TWEETORA. TWEETOR je vrhunski hibrid namijenjen za proizvodnju suhog zrna. Klip je izrazito velik i debeo, a nalazi se srednje visoko na stabljici.

Broj redova je 18 do 20, a broj zrna u jednom redu je u prosjeku 36.

Zbog njegovog impozantnog i masivnog klipa preporučuju ga i proizvođačima koji proizvode kukuruz u klipu. Zbog svoje iznimno čvrste stabljike, TWEETOR ima izvanrednu otpornost na polijeganje i lom stabljike. TWEETOR pripada vrhunskom G SEED brendu.

U donjem grafu možete vidjeti rezultate svih hibrida iz ovog odličnog pokusa:

Kako je bilo na Danu polja RWA hibrida kukuruza pogledajte u galeriji ispod teksta, a za više informacija obratite se tvrtki RWA Hrvatska na jedan od niže navedenih kontakata.


Fotoprilog


Tagovi

RWA Hrvatska Dan polja kukuruza OPG Miklin Davor Prinos INCLUSIV Ulyxxe TWEETOR


Partner

RWA Hrvatska d.o.o.

Zapadno predgrađe18, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 333 300, fax: +385 31 283 526, e-mail: rwa-hrvatska@rwa.hr web: https://rwa.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Otpor počinje ovdje - poručuju stotine španjolskih i francuskih poljoprivrednika

Španjolski i francuski poljoprivrednici blokirali su u ponedjeljak ceste duž granice obje države uoči izbora za Europski parlament prosvjedujući protiv, kako kažu, nepošt...

Više [+]