Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • BASF
  • 21.03.2016. 12:30

Najduža zaštita kukuruza, soje i suncokreta!

Bitan je podatak iz testiranja da i nakon 45 dana od primjene Wing® P djeluje na većini najopasnijih korova u soji, suncokretu i kukuruzu.

  • 1.399
  • 65
  • 0

Svatko tko živi od uroda svoje zemlje, razumije važnost zaštite usjeva. Proizvođači zaštitnih sredstava nadmeću se cijenom, kvalitetom, spektrom djelovanja, vremenom primjene i promotivnim aktivnostima, a na samom poljoprivredniku na kraju ostaje da za svoja polja odabere najbolje. Kako bi olakšali izbor i pristup najnovijim informacijama, tvrtka BASF predstavlja Wing® P, najdugotrajniji herbicid koji korove u soji, suncokretu i kukuruzu drži pod kontrolom čak i do 45 dana.

Wing® P sastoji se od dviju aktivnih tvari koje su i prije bile u BASF-ovom proizvodnom programu. Kao njihov optimalni spoj, Wing® P je zadržao i upotpunio dugotrajnost u djelovanju Stomp®-a 330E, uz istodobnu odličnu učinkovitost i selektivnost koju ima Frontier® X2.

Dugotrajnost u djelovanju sredstva Wing® P svojstvo je koje predstavlja veliku prednost preparata u odnosu na druge. Bitan je podatak iz testiranja da i nakon 45 dana od primjene djeluje na većini najopasnijih korova u soji, suncokretu i kukuruzu.

Prednosti primjene u suncokretu

Wing® P će kod suncokreta, kod onih standardnih hibrida koji nisu iz Clearfield® tehnologije, odlično djelovati na korove i omogućiti zdrav start biljke osiguravajući joj odsustvo korova od sama njena nicanja. Wing® P se u suncokretu primjenjuje nakon sjetve, a prije nicanja (pre-em), u količini 3,5 - 4 l/ha, uz utrošak 250 - 300 l vode/ha. Za postizanje optimalnog učinka na jednogodišnje širokolisne korove, može se kombinirati sa sredstvima protiv te skupine korova, a u slučaju jače zakorovljenosti te na tlima bogatim organskim tvarima, treba primijeniti veću registriranu količinu sredstva.

Prednosti primjene u soji

Kod soje je primjena sredstva Wing® P i najpotrebnija jer nadilazi poteškoće drugih sredstava zbog kojih već godinama pojedini korovi u toku ljeta i jeseni stvaraju probleme na našim poljima. Wing® P i tijekom ljeta odlično djeluje na korov, uključujući ambroziju koja u tom periodu predstavlja velik problem. Wing® P se u soji primjenjuje nakon sjetve, a prije nicanja (pre-em), u količini 93,5 - 4 l/ha, uz utrošak 250 - 300 l vode/ha. Za bolji učinak na jednogodišnje širokolisne korove može se kombinirati sa sredstvima protiv te skupine korova.

Najčešći problemi u soji

Svi folijarni herbicidi, koji suzbijaju širokolisne korove u soji, koriste se između prve i treće troliske. U trećoj trolisci soja još nije zatvorila redove i korov lako "prolazi" pokraj nje. Problem su i ljetni korovi, poput ambrozije i lobode, koji niču nakon primjene herbicida, u ljeto, i ta pojava do kraja vegetacije stvara velike poteškoće. Uz sve to, herbicidi koji se najviše koriste u soji propuštaju pojedine korove jer slabije djeluju na njih. Upravo je tu nezamjenjiva uloga novog herbicida Wing® P koji i tijekom ljeta odlično djeluje na taj korov.

Prednosti primjene u kukuruzu

Kod kukuruza će Wing® P odstraniti svako naknadno nicanje ljetnih korova, prije svega onih koji ostaju nakon folijarnih tretmana. Gotovo svake godine događa se da dio populacije korova nikne neposredno nakon tretmana s folijarnim herbicidima jer oni ne djeluju produženo preko zemljišta. Taj dio korovske populacije kasnije proizvodi sjeme i ostaje kao potencijal korova za to polje u budućnosti. Tu nastupa Wing® P koji će odstraniti svako naknadno nicanje ljetnih korova, prije svega onih koji ostaju nakon folijarnih tretmana.

Ako se dogodi da je razdoblje nakon sjetve kukuruza sušno, da nema najave padalina, može se pričekati s primjenom herbicida Wing® P u kukuruzu. Ako nema kiše, potrebno je pustiti kukuruzu da nikne, može biti 2 ili 3 lista, i neposredno prije sljedeće kiše tretirajte ga s 3,5 l/ha Wing® P.

Wing® P je herbicidno sredstvo u Hrvatskoj registrirano za suzbijanje uskolisnih i širokolisnih korova u suncokretu, soji i kukuruzu tretmanom nakon sjetve, a prije nicanja korova i usjeva. Učinkovitost i trajnost djelovanja sredstva Wing® P izdvaja ga od ostalih herbicida iz skupine koja se koristi nakon sjetve, a prije nicanja. S Wing® P-om možete računati na 45 dana zaštite od četrdesetak različitih korova jer, kad je zaštita vaših polja u pitanju, Wing® P je zaista nenadmašan.

Za više informacija o ovom proizvodu i zaštiti kultura, kontaktirajte BASF stručnjake na jedan od niže navedenih kontakata.


Partner

BASF Croatia d.o.o.

Slavonska avenija 1b, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: + 385 (0)1 60 00 027, e-mail: matea.basic@basf.com web: http://www.agro.basf.hr