Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest ratarima
  • 21.06.2014. 08:00
  • Karlovačka

Obavijest proizvođačima krumpira i rajčice

Obavijest Savjetodavne službe za ratare.

  • 61
  • 3
  • 0

Od početka idućeg tjedna meteorolozi najavljuju povremene pljuskove za veći dio tjedna. Prije najavljenih oborina krumpir i rajčicu je potrebno zaštiti od plamenjače (Phytophtora infestans ) i koncentrične pjegavosti (Alternaria solani).

U zaštiti se preporučuje koristiti jedan od fungicida: Dithane M-45, Pinozeb M-45, Mankozeb, Star 80 WP, Caiman WP, Cadillac 80 WP, Daconil 720 SC, Electis WG, Antracol combi WP 76 (samo u krumpiru), Bakreni Antracol WP-63, Aviso DF (samo u krumpiru), Polyram DF 66,75, Infinito (samo u krumpiru), Equation PRO, Melody duo WP 66,77. Fungicide koristiti prema preporukama proizvođača.

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik proizvođača u integriranu proizvodnju trebaju se pridržavati Tehnoloških uputa za integriranu proizvodnju ratarskih kultura za 2014. godinu. Za zaštitu krumpira i rajčice od bolesti primjeniti sredstva koja su dozvoljena za upotrebu u integriranoj proizvodnji na temelju podataka Fitosanitarnog informacijskog sustava (FIS).

Voditi evidenciju o tretiranjima u elektroničkom ili papirnatom obliku. U evidenciju se upisuju najmanje slijedeći podaci: trgovački naziv sredstva za zaštitu bilja, datum i vrijeme početka i završetka tretiranja, količina primjenjenog sredstva za zaštitu bilja (doza, koncentracija), veličina površine i tretirana kultura. Praznu ambalažu sredstava za zaštitu bilja čuvati do organiziranog odvoza putem akcije Prateći list ili dostaviti u tvrtku CIAK, Andrije Hebranga 5, Vojnić.

dr. sc. Mirna Ceranić
e-mail: Mirna.Ceranic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zajedno smo jači, reče žaba i zaputi se u nove pobjede #RuralFoto #životinje