Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest ratarima
  • 18.07.2014. 12:00
  • Ličko-senjska

Obavijest ratarima

Obavijest Savjetodavne službe za ratare.

  • 69
  • 4
  • 0

Započela je žetva žitarica. Proizvođače žitarica upozoravamo da je prije skladištenja ovogodišnjeg uroda potrebno očistiti prostor za skladištenje. U očišćenim i praznim skladištima u kojima je prethodnih godina zabilježena prisutnost skladišnih štetnika potrebno je provesti tretiranje insekticidima: Actellic 50 EC,Pirimifos-metil 50 EC, Protect-IT.

Ukoliko u skladištima ima starih žitarica u kojima su prisutni štetni kukci, odvojite ga od ovogodišnjeg uroda i tretirajte jednim od insekticida: Actellic 50 EC, K-Obiol EC 25. Pri primjeni ovih sredstava obratite pozornost na karencu - period u kom se žito ne smije koristiti za ishranu stoke. U istu svrhu mogu se koristiti fizikalni insekticidi koji nisu svrstani u otrove i nemaju karencu: Protect-IT, Aquapy.

Obavezno prije primjene sredstva pročitati priloženu uputu koja se dobije prilikom kupnje sredstva, te se pridržavajte svih mjera opreza. Obavljeno tretiranje uvedite u evidencijski list o uporabi sredstava za zaštitu bilja.

Potrebno je najmanje navesti trgovački naziv sredstva za zaštitu bilja, datum i vrijeme početka i završetka tretiranja, kulturu koja se tretira, količinu primijenjenog sredstva te veličinu tretirane površine (Pravilnik o uspostavi akcijskog plana za postizanje održive uporabe pesticida - NN br. 142/12; Zakon o održivoj uporabi pesticida - NN br. 14/14).

Ne zaboravite na obavezu pravilnog postupanja s praznom ambalažom od sredstava za zaštitu bilja.

Martina Orešković, dipl. ing. agr.
e-mail: Martina.Oreskovic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner