Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštita kukuruza
  • 08.05.2014. 08:15

Suzbijte korove u kukuruzu na vrijeme!

Lumax je idealno primijeniti rano nakon nicanja kukuruza, a prije kiše, jer oborine dodatno pojačavaju dugotrajno djelovanje preko tla! Iskustva su pokazala kako se ranim suzbijanjem korova u fazi 3-4 lista osiguravaju najviši prinosi kukuruza

Foto: depositphotos.com
  • 1.315
  • 76
  • 0

Kako biste na vrijeme zaštiti svoj urod kukuruza, tvrtka Syngenta Agro preporučuje Lumax.

Iskustva su pokazala kako se ranim suzbijanjem korova u fazi 3-4 lista osiguravaju najviši prinosi kukuruza.

Zašto Vaš kukuruz treba Lumax?

Lumax je selektivni herbicid kojeg je idealno primijeniti rano nakon nicanja kukuruza, a prije kiše, jer oborine dodatno pojačavaju dugotrajno (rezidualno) djelovanje preko tla. Lumax djeluje preko lista i preko korijena na jednogodišnje uskolisne i širokolisne korove.

Kukuruz u razvoju

Osim odličnog djelovanja na tvrdokorne korove kao što su abutilon, ambrozija, dikica i drugi, ima produženo djelovanje koje sprječava naknadni ponik korova što ga izdvaja od ostalih herbicida u pre i post segmentu.

Najbolje je herbicid Lumax primijeniti kada je većina korova iznikla i kada je kukuruz u stadiju 3 do 4 lista, tada ćete iskoristiti sve prednosti ovog herbicida:

  • djelovat će kontaktno na korove koji se nalaze na površini tla, ali i preko zemlje (rezidualno) pri čemu spriječava naknadni ponik korova. Na taj način ranom i dugom eliminacijom korovne flore osigurava i više urode

U pokusima je dokazano da se primjenom Lumaxa u ranom postu (kukuruz 3 do 4 listova) dobivaju prosječno veći urodi za 650 kg u odnosu na kasni post (kukuruz 5 do 7 listova).

Preporuka je primijeniti Lumax rano nakon nicanja u dozi 3,5 l/ha, uz dodatak okvašivača Etalfix Pro 100 ml/100 l.

Lumax se ubraja među uvjerljivo najselektivnije (za usjev najsigurnije) herbicide u kukuruzu. Čak i primjena u kasnijim stadijima kukuruza ne uzrokuje štete ili zastoj u rastu usjeva, no ograničavajući faktor primjene Lumaxa je veličina travnih korova (primjerice, koštan veličine do 3 lista) i širokolisnih korova do četvrtog lista.

Činite dobro svom kukuruzu i iskoristite sve prednosti herbicida Lumax!

Foto: depositphotos.com


Tagovi

Zaštita kukuruza Herbicid Etalfix Pro Lumax Prinosi kukuruza Jednogodišnji uskolisni korovi Širokolisni korovi


Partner