Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest ratarima
  • 31.07.2015. 09:00
  • Požeško-slavonska

Uništavanje korova na strništima

Obavijest Savjetodavne službe za ratare.

  • 90
  • 3
  • 0

Poljoprivrednicima ukazujemo na mogućnost rješavanja višegodišnjih korova na njivama nakon žetve žitarica. Tim postupkom znatno će se smanjiti brojnost, osobito višegodišnjih korova kao što su pirika, divlji sirak, slak i osjak, ali i svih ostalih korova.

Preporučujemo primijenu neselektivnih herbicida na osnovi aktivne tvari glifosat, primjerice Cidokora, Glyphogana, Herkulesa super, Boom effecta, Totala 480 SL ili Dominatora. Navedeni herbicidi ulaze u biljku putem zelenih dijelova i treba ih primijeniti kad korovi razviju lisnu masu te dostignu visinu između 15 i 40 cm. Nakon tretmana, površina se ne bi trebala obrađivati 21 dan. Dozu pripravka treba odrediti prema vrstama korova zastupljenim na dotičnoj parceli.

Pripravke upotrijebite prema uputi proizvođača i u skladu s Fitosanitarnim informacijskim sustavom (FIS), dostupnim i ovdje. Korisnici sredstava za zaštitu bilja moraju voditi evidenciju o izvršenim tretiranjima, a praznu ambalažu propisno zbrinuti.

Đurđica Kšenek, dipl. ing, agr.
E-mail: djurdica.ksenek@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Višegodišnji korovi Pirika Divlji sirak Slak Osjak Glifosat Lisna masa Neselektivni herbicidi FIS Evidencija Đurđica Kšenek


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#RuralFoto #zivotinje #Lika
Naši🐎🐎 HH-ovci i 👑car 🐕Medo😍