Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otkup duhana
  • 21.08.2024. 10:30

Započeo otkup duhana, očekuje se visoka kvaliteta i prinos

Hrvatski duhani su u dogovoru s proizvođačima dodatno povećali otkupne cijene po klasama, uz porasta prosječne otkupne cijene od preko 50 posto u posljednje dvije godine.

Foto: Agencija 404
  • 139
  • 28
  • 0

Ovog je tjedna započeo otkup ovogodišnje berbe duhana, objavila je to tvrtka Hrvatski duhani, koji su najveći otkupljivač duhana na području Podravine i Slavonije koji posluje u sklopu BAT grupe.

Ove godine posađen je na 2.106 hektara, što je 19 posto više zasađenih površina pod ugovorom s Hrvatskim duhanima u odnosu na prethodnu godinu. Iz tvrtke ističu kako očekuju kvalitetan duhan i prinos. Ukupno očekuju otkupiti preko 4.500 tona, što je gotovo 35 posto više u odnosu na godinu ranije. 

Otkup će, ističu, biti organiziran na četiri lokacije - u Virovitici, Pitomači, Kutjevu i Gornjem Miholjcu. U dogovoru s proizvođačima dodatno su, kažu, povećali otkupne cijene po klasama, povrh porasta prosječne otkupne cijene od preko 50 posto u posljednje dvije godine.

"Ova proizvodna sezona će se pamtiti po dobrom, jer smo ušli u ugovaranje s velikim povjerenjem i interesom proizvođača, ugovorili smo veću proizvodnju s postojećim proizvođačima, a privukli smo i nove proizvođače, a cijela godina je unatoč zahtjevnim vremenskim prilikama prošla zadovoljavajuće, s dobrim prinosima i kvalitetom", rekla je Aleksandra Grigić, predsjednica Uprave Hrvatskih duhana.


Tagovi

Hrvatski duhani Aleksandra Grigić Otkup duhana Berba duhana


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.