Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Najribolovci
  • 21.12.2017. 14:15

Ima ulova koje ni Hemingway ne bi uspio opisati!

Tko su najuspješniji ribolovci Zadarske županije?

  • 389
  • 20
  • 0

Uz veliku feštu od bakalara i biranih vina, na Vitrenjaku u Zadru proglašeni su najuspješniji ribolovci Zadarske županije u sklopu akcije Najulov 2017.

"Ima ulova koje ni Hemingway ne bi uspio opisati", rekao je Nedjeljko Jusup, urednik Plodova zemlje i mora, specijaliziranog priloga Zadarskog lista koji je organizator ove popularne akcije. Odziv je i ove godine bio iznad očekivanja, svoje ulove prijavilo 47 natjecatelja koji su ukupno ulovili čak 325,35 kilograma oborite ribe i liganja.

Ocjenjivački sud u sastavu prof. dr. sc. Ante Kolega, dr. Lav Bavčević, dr. Neven Bosnić, meštar od panule Joško Radman, stručni suradnik Boris Bulić te urednik Plodova zemlje i mora Nedjeljko Jusup je odradio povjeren mu zadatak i izabrao pobjednike.

Grand prix Romanu Šimunkoviću

Tako je najuspješniji ribolovac s ulovom pica teškog 2,9 kilograma i vrijednog 2230 bodova ove godine Roman Šimunković koji je osim titule prvaka najulova, osvojio i Grand prix, vanbrodski motor Yamaha vrijedan 10.421 kunu.

Drugo mjesto je odnio arbun težak 2 kilograma i vrijedan 1818 bodova kojeg je ulovio Luciano Pavin dok je treće mjesto u kategoriji Najulov osvojio Toni Grbić s ulovom kovača teškog 5,2 kilograma vrijednog 1733 boda. Nagradu za najarbuna teškog 2 kilograma i vrijednog 1818 bodova osvojio je Luciano Pavin. Nagradu za Najzubaca teškog 7,3 kilograma i vrijednog 1216 bodova osvojio je Dino Bajlo, a nagradu za najlubina teškog 7,5 kilograma i vrijednog 1250 bodova osvojio je Marin Lepur. Najpodlanicu tešku 6,4 kilograma i vrijednu 1125 bodova ulovio je Ivica Smolić a najlicu tešku čak 22,3 kilograma i vrijednu 1393 boda ulovio je Marin Lepur. Posljednju nagradu iz ove kategorije, nagradu za najlignju tešku 2,57 kilograma i vrijednu 1713 bodova osvojio je Mišel Milković.

Tradicionalno su dodijeljene još dvije nagrade - nagradu za Najpothvat osvojio je Tomislav Matulović za ulov podlanice teške 6,10 kilograma i vrijedne 1525 bodova koju je ulovio panulajući zubace na 38 metara dubine, a nagradu Ribarsko srce osvojio je Stanko Panić koji je ulovio pravog malog kapitalca, špara teškog čak 36 deka. Dodijeli priznanja u dvorani i na terasi Jedriličarskog kluba Uskok na zadarskom Vitrenjaku nazočili su Božidar Longin, župan Zadarske županije, dr. Zvonimir Vrančić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra, Darijo Jurin predsjednik Gospodarske komore Zadarske županije i drugi prestavnici političkoj i javnog života s područja Zadarske županije.

Najveću pozornost privlačili su svjetski prvaci u sportskom ribolovu Tea Radili Marko Sikirić koji su ribolovcu Stanku Paniću uručili nagradu Ribarsko srce.

"Nastavljamo natjecanje ribolovaca i u novoj godini jer ovo je valjda jedina akcija, a i životna situacija kojoj mali čovjek pobjeđuje veliku ribu", znakovito je poručio Nedjeljko Jusup, utemeljitelj Zadarskog lista i urednik Plodova zemlje i mora koji je i pokretač akcije Najulov u kojoj se već 13 godina nadmeću ribolovci za titule najuspješnijih u Zadarskoj županiji.

Izvor i foto: Plodovi zemlje i mora


Izvori

Zadarski list


Tagovi

Zadar Ribolovci Grand Prix