Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 18.11.2019. 18:00

Povećanje ograničenja ulova po srdelaru tijekom studenog i prosinca?

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
  • 1.222
  • 71
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje.

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o izmjenama pravilnika o ribolovnim mogućnostima u gospodarskom ribolovu na moru okružujućom mrežom plivaricom - srdelarom

Kako objašnjavaju, dodatnom analizom podataka o ulovu zapaženo je da je trenutni ukupni ulov manji u usporedbi s ulovom u jednakom razdoblju prošle godine te je prepoznat prostor za povećanje mjesečnog ograničenja ulova po plovilu tijekom studenog i prosinca za dodatnih 10 tona.

Osim navedenog, Prijedlog pravilnika sadrži razdoblje redovite i privremene obustave ribolova u narednom razdoblju. Predlaže se da redovita obustava započne 24. prosinca i traje do 31. siječnja. Privremena obustava u trajanju od 15 dana provela bi se od 1. do 15. veljače.

Savjetovanje je otvoreno do: 20.11.2019.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Javno savjetovanje Ribolov na moru Srdelar


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".