Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 21.07.2024. 15:00

Ribari, mijenja se pravilnik za mjeru privremeni prestanak ribolovnih aktivnosti

Želi se smanjiti administrativno opterećenje i značajno skratiti trajanje postupka odlučivanja o potpori, ističu iz Ministarstva poljoprivrede

Foto: Depositphotos/mrak.hr
  • 80
  • 39
  • 0

U javno savjetovanje pušten je Prijedlog pravilnika o izmjenama i dopunama pravilnika o provedbi mjere I.9. "Privremeni prestanak ribolovnih aktivnosti" okružujućim mrežama plivaricama - srdelarama za siječanj/veljaču 2023. godine, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Ističu kako se predloženim izmjenama trenutno važećeg Pravilnika mijenja postupak obrade zahtjeva korisnika na način da se provodi jedinstveni odnosno objedinjeni postupak obrade zahtjeva za potporu i zahtjeva za isplatu, čime se smanjuje administrativno opterećenje i značajno skraćuje trajanje postupka odlučivanja o potpori.

Naglasili su u novom Prijedlogu kako se potpora dodjeljuje po ribarskom plovilu odnosno po članu posade te se isplaćuje na račun ovlaštenika povlastice. Provedba potpore provodi se putem informacijskog sustava FISHNET.

"Osim Zahtjeva za potporu iz članka 7. ovoga Pravilnika (Obrada zahtjeva za potporu i zahtjeva za isplatu), korisnik je za dodjelu i isplatu potpore dužan podnijeti Zahtjev za isplatu", dodano je, uz to da se on podnosi u roku od 60 dana od dana zaprimanja obavijesti Upravljačkog tijela o početku roka za podnošenje Zahtjeva za isplatu.

Uz navedeno, pojašnjavaju da se predloženim dopunama Pravilnika uvodi faza u administrativnoj obradi zahtjeva kojom će Upravljačko tijelo onim korisnicima za koje se utvrdi negativan nalaz kontrole na terenu dostaviti izvještaj o rezultatu provedene kontrole zaprimljenog Zahtjeva za potporu s navedenim rokom za dostavu očitovanja o utvrđenim rezultatima, a čime se korisnicima omogućuje izjašnjavanje u okviru postupka, prije odlučivanja.

Savjetovanje je otvoreno do 30.7.2024., a više informacija možete pronaći ovdje.


Tagovi

Privremeni prestanak ribolovnih aktivnosti Javno savjetovanje Ministarstvo poljoprivrede Prijedlog pravilnika FISHNET


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.