Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obrt Laura
  • 10.02.2024. 10:30
  • Vukovarsko-srijemska, Vukovar

Sanja i Darko Budimir ribarstvom na Dunavu bave se više od 30 godina

Ovom su se djelatnošću bavili i prije Domovinskog rata, a to su nastavili i kada su se vratili u Vukovar. Sada su dobili i potpore grada.

Foto: Youtube/Printscreen
  • 947
  • 99
  • 0

Više od 30 godima supružnici Budimir bave se u Vukovaru riječnim ribarstvom. 

"Najviše radimo s vrškama, no koristimo i mreže. Ulov bude raznolik, bude tu soma, štuke, babuški, smuđa", ispričala je za Osječku televiziju Sanja Budimir vlasnica obrta Laura za ribolov, prodaju ribe i proizvodnju mreža.

Naime, ona i njezin suprug Darko su se ovom djelatnošću bavili i prije Domovinskog rata, a to su nastavili i kada su se vratili u Vukovar.

Osim ondje, svoj ulov prodaju i na tržnici u Vinkovcima. Dodaje da ljudi kupuju ribu, sve naravno ovisi o financijskoj situaciji. Da se uspjeti u ovom poslu može, ističe Darko, ali dodaje: "Mora se raditi i po 8, 9 sati".

Ovi su poduzetnici nedavno ostvarili pravo na gotovo 7.650 eura bespovratnih sredstava na temelju javnog poziva grada Vukovara za područje ribarstva i akvakulture. Prvi je ovo puta da se na tom području izravno financijski podupire ova djelatnost. 

"Ovo nam je ugodno iznenađenje, zahvaljujem se gradonačelniku i njegovim suradnicima. Sredstva smo utrošili na kupovinu motora za čamac, mreže, vage i slično", pojasnila je vlasnica obrta.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Vukovara Kristina Bilić istaknula je kako su potpore za ribare, koji se bave riječnim ribarstvom, vrlo rijetke i time su se vodili kada su osmislili novu mjeru.

"Ribari se ne mogu prijavljivati na pozive usmjerene ka poduzetnicima, poljoprivrednicima te subjektima u turizmu. Ovaj smo javni poziv objavili krajem godine te možemo reći da je ovo bio 'pilot' poziv. Sada znamo da postoji velika zainteresiranost te ćemo u komunikaciji s našim ribarima nastaviti razvijati ovu mjeru", zaključila je.

Više pogledajte u videoprilogu Osječke televizije:


Tagovi

Obrt Laura Grad Vukovar Kristina Bilić Sanja Budimir Darko Budimir Potpore


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com