Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bljak fest
  • 26.01.2024. 09:00
  • Primorsko-goranska, Omišalj

14. Bljak fest u Omišlju: Svatko tko dođe naći će nešto što ne voli!

Testirat ćemo naše i vaše okusne pupoljke, stoji u pozivu Turističke zajednice Omišalj na, kažu, posebnu gastronomsku manifestaciju.

Foto: Prtsc/youtube Bljakfest
  • 870
  • 62
  • 0

Možda mu naziv na prvu baš i nije privlačan, no ovoga vikenda slijedi već 14. izdanje uvijek zanimljivog Bljak festa u Omišlju. 

Posebna je to gastronomska manifestacija, kako pojašnjava Turistička zajednica ove općine na otoku Krku, koja je postala nezaobilazni dio karnevalskih događanja i koja iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja.

"U subotu, 27. siječnja od 13 sati na omišljanskoj placi testirat ćemo naše i vaše okusne pupoljke na još jednom Bljak festu!", stoji u pozivu 

Kažu, na ovom festivalu mogu se kušati specifični specijaliteti pučke gastronomske baštine poput bijelih bubrega, tripica, svinjskih i kokošjih nožica, pilećih vratova… "i druge "bljakavosti" čiji se asortiman iz godine u godinu širi". 

"Jedno je sigurno, svatko tko dođe naći će nešto što ne voli!", poručuju u karnevalskom stilu dodajući i da isto tako nitko iz Omišlja neće otići nezadovoljan ili gladan. 


Tagovi

Bljak fest Manifestacija TZ Omišalj Gastronomija Pučki specijaliteti


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".