Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mediteranski sajam
  • 14.01.2020. 12:00
  • Dubrovačko-neretvanska, Dubrovnik

17. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva

Ova specijalizirana manifestacija profilirala se kao najznačajnija sajamska priredba u Hrvatskoj na području ekološke, tradicijske poljoprivrede i ostalog zelenog poduzetništva.

Foto: mediteranski-sajam.com
  • 489
  • 63
  • 0

Već 17. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva, održat će se od 19. do 22. ožujka u vanjskim i unutarnjim prostorima hotela Tirena - Babin kuk Dubrovnik.

"Svih ovih godina okupljamo izlagače, stručnjake, pokrovitelje i entuzijaste kako bismo zajedničkim nastojanjima pokušali predstaviti veći dio ekoloških i tradicijskih proizvoda kojima naša zemlja obiluje. Ova specijalizirana manifestacija profilirala se kao najznačajnija sajamska priredba u Republici Hrvatskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji na području ekološke, tradicijske poljoprivrede i ostalog zelenog poduzetništva", kaže voditelj sajma mr.sc. Vedran Kraljević.  

Kako podsjeća, upravo s tog sajma, u travnju 2005. godine, pokrenuta je i ostvarena ideja o proglašenju Dubrovačko-neretvanske županije GMO free županijom. Na 16. Mediteranskom sajmu izlagalo je preko 200 izlagača iz svih dijelova Hrvatske i susjednih mediteranskih zemalja, a sajam je posjetilo preko 20.000 tisuća posjetitelja.

"Ovogodišnja orijentacija sajma usmjerena je na proširenje s novim proizvodima, (hibridna, električna vozila, eko namještaj i odjevni predmeti od prirodnih materijala), održavanje manifestacije dani meda Dubrovačko-neretvanske županije, podizanje kvalitete nastupa izlagača kao i podizanje kvalitete ekoloških i tradicionalno uzgojenih proizvoda. Naravno i ove godine nastavit ćemo s promocijom domaćih kvalitetnih proizvoda, te pripremamo niz edukativnih okruglih stolova, predavanja, prezentacija, atraktivnih kulturno-zabavnih i gastronomskih pratećih sadržaja", naglašava Kraljević. 

Ulaz se ne naplaćuje, a sajam se održava u organizaciji Dubrovnik Sun d.o.o. te u suorganizaciji Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, Hrvatske gospodarske komore – ŽK  Dubrovnik, Obrtničke komore DNŽ-e,  Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA, i Regionalne razvojne agencije Dunea d.o.o.

Više pročitajte ovdje


Tagovi

17. Mediteranski sajam Ekološki proizvodi Tradciijski proizvodi Sajam Dubrovnik


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Posjetili smo lanjsku pobjednicu RuralFoto izbora, Ankicu Ursić Molnar, koja je osvojila 500 EUR za fotografiju jelena u baranjskoj noći. Uskoro ide i TV reportaža o njenoj priči...