Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • S klobasicom u EU
  • 28.07.2023. 12:00
  • Istarska, Sveti Petar u Šumi

2. Noćni ljetni sajam - S klobasicom u EU večeras otvara svoja vrata

U sklopu ove manifestacije održat će se i sajam OPG-ova ''Zdravo je pravo!''

Foto: Fb/Općina Sveti Petar u Šumi
  • 912
  • 59
  • 0

Drugi ljetni noćni sajam "S klobasicom u EU 2023.“, nakon pauze od tri godine, ponovo se održava u Sv. Petru u Šumi od 28. do 30. srpnja.

"Zamišljen je kao događaj koji na poseban način promovira proizvodnju i prodaju tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih i ostalih suhomesnatih proizvoda, na jedinstvenom mjestu u centru turističke Istre, Sv. Petru u Šumi, najvećemu hrvatskom gradu od kobasica i ostalih tradicionalnih proizvoda hrvatskog sela“, ističe načelnik ove Općine, dr.sc. Mario Bratulić.    

Kaže i da iako planiran kao samostalni događaj najavljen za 14. i 15. srpnja, u suradnji s organizatorom sajma OPG-a ''Zdravo je pravo!'' tvrtkom ABC-rent usuglašen je zajednički termin održavanja obje manifestacije, te će se tijekom vikenda ispred Kuće od klobasica održati Noćni sajam "S klobasicom u EU" i Sajam OPG-ova "Zdravo je pravo".

Otvorenje je danas, petak, 28. srpnja u 19 sati. 

Za vrijeme sajma održavat će se razna događanja, bogat glazbeni program, atrakcije i gastro eventi u znaku kobasica, tradicionalnih mesnih proizvoda i specijaliteta koji se mogu pripremiti na tradicionalni način. 

"Naša želja je da ljetno noćno izdanje, postane stalno mjesto okupljanja ljubitelja suhomesnatih proizvoda iz zemlje i inozemstva. Očekujemo da će naš sajam posjetiti više tisuća ljubitelja tradicionalnih kobasica i ostalih proizvoda", naglašava. 


Tagovi

S klobasicom u EU 2023. Sajam Sv. Petar u Šumi Sajam OPG-ova Kobasice Suhomesnati proizvodi


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".