Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zlatna pčela
  • 16.02.2024. 09:00
  • Sisačko-moslavačka, Topusko

23. Dani meda "Zlatna pčela" u Topuskom

Bogat program očekuje vas kroz dva dana trajanja manifestacije uz pčelarsku izložbu, prodaju pčelinjih proizvoda i opreme te stručno-znanstveni skup

Foto: Depositphotos/alinute
  • 774
  • 51
  • 0

U Topuskom će se 17. i 18. veljače 2024. održati 23. Dani meda "Zlatna pčela" i 18. županijsko ocjenjivanje meda uz pčelarsku izložbu, prodaju pčelinjih proizvoda i opreme te stručno-znanstveni skup.

Program počinje u subotu od 8 sati u Top-Termama na adresi Trg bana Josipa Jelačića 16, od kada će svi zainteresirani moći posjetiti izložbeno-prodajne štandove, nakon čega u 9 sati počinje edukativna radionica za djecu pod nazivom "Rastimo s medom" koji će se moći i zasladiti uz medni doručak.

U 10 sati se prema programu planira svečano otvorenje na kojem će sudjelovati i predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir, a dalje slijede stručna predavanja za sve posjetitelje. Dan će biti zaokružen dodjelom priznanja "Zlatna pčela" i svečanom večerom. U nedjelju, 18. veljače će od 8 do 14 sati biti otvoreni izložbeno-prodajni sajmovi.

Sisačko-moslavačka broji 800 pčelara

Ovaj događaj igra veliku ulogu u osvješćivanju važnosti konzumiranja autohtonog meda koji ima važnu ulogu u čovjekovom zdravlju. 

Sisačko-moslavačka županija je vodeća županija po broju košnica u Republici Hrvatskoj. Imaju oko 800 pčelara i 49 tisuća košnica. Ovime, ističe Hrvatska turistička zajednica, nastoje promicati proizvodnju ovog proizvoda, kao i njegovu konzumaciju te povećati broj pčelara i obogatiti gastronomsku ponudu.

Organizatori su Zajednica udruga pčelara Sisačko-moslavačke županije, Turistička zajednica Općine Topusko i Top-Terme d.o.o. pod pokroviteljstvom župana Sisačko-moslavačke županije Ivana Celjaka.


Tagovi

23. Dani meda Zlatna pčela Ocjenjivanje meda Topusko Pčelarska oprema Izložba meda Rastimo s medom


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.