Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani slavonske šume
  • 11.09.2024. 13:30
  • Osječko-baranjska, Našice

24. Dani slavonske šume uz natjecanje sjekača i sadnju hrasta lužnjaka

Prepoznatljiva turistička, gospodarska, kulturna, ekološka, znanstvena, gastronomska, zabavna i sportska manifestacija održat će se i ove godine u Našicama.

Foto: Facebook/TZ Grada Našice
  • 202
  • 28
  • 0

Tradicionalni Dani slavonske šume godinama su prepoznatljiva turistička, gospodarska, kulturna, ekološka, znanstvena, gastronomska, zabavna i sportska manifestacija. Ovogodišnja 24. po redu manifestacija u Našicama, održava se od 10. do 14. rujna. 

Tradicionalno natjecanje sjekača

Svake godine na manifestaciji sudjeluje više stotina sudionika, a privuče i tisuće posjetitelja, što neće izostati ni ove godine. Izlagači i sudionici 18. obrtničkog sajma pripremit će bogatu i raznoliku ponudu gastronomskih delicija i autohtonih proizvoda, kojima Slavonija obiluje.

Glavni dan manifestacije bit će u subotu, 14. rujna, kada će se održati tradicionalno natjecanje sjekača profesionalnih/šumskih radnika, kao i natjecanje u prerezivanju trupaca dvoručnom pilom "amerikankom".

Manifestacija je započela u utorak, 10. rujna, izložbom fotografija pod nazivom "Šuma okom šumara” nakon koje je održano predavanje o prirodnim ljepotama Hrvatske, posebno Parku prirode Papuk i Velebitu.

Srijeda je rezervirana za sportski događaj "Biciklom kroz slavonske šume". 

Sadnja hrasta lužnjaka 

U četvrtak će se održati akcija sadnje kontejnerskih sadnica hrasta lužnjaka, u kojoj će sudjelovati i učenici OŠ Dore Pejačević iz Našica, čime manifestacija poprima i ekološku dimenziju.

Navečer će biti organizirana još jedna izložba na temu šume, dok je petak posvećen stručnim temama, uključujući i aktualni sat šumarstva.

Ovogodišnja manifestacija završava u subotu, 14. rujna, koncertom Zlatka Pejakovića, koji će se održati od 20 sati na pozornici pokraj dvorca Pejačević.

Organizatori ovog događanja su Grad Našice, Turistička zajednica Grada Našica i Hrvatske šume, Uprava šuma podružnica Našice.


Tagovi

Dani slavonske šume Našice Obrtnički sajam Hrvatske šume Izložba fotografija OŠ Dora Pejačević TZ Grada Našice


Autor

Nikola Kučar

Više [+]

Novinar i urednik s više od dvadeset godina iskustva u tiskanim i digitalnim medijima, na radiju i televiziji.