Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Digitalizacija
  • 12.06.2023. 12:00
  • Beograd

AgriSummit.Tech - Beograd je bio domaćin regionalnih perjanica digitalizacije poljoprivrede

Na skupu u Beogradu bilo je riječi o izazovima digitalizacije poljoprivrede

Foto: T. Mitevska
  • 939
  • 107
  • 0

Glavni grad Srbije ugostio je u četvrtak, 8. lipnja, u hotelu Mona Plaza perjanice regionalne agrarne digitalizacije. Kroz seriju panela i predavanja predstavljeni su pravci razvoja ovog sektora od kojima u mnogočemu ovisi razvoj poljoprivrede i ruralnih područja.

Pod naslovom "Digitalizacija za održivu poljoprivredu na Zapadnom Balkanu", vodeći regionalni i europski stručnjaci u sektoru poljoprivrede i tzv. "agritech-a" su sudionicima podijelili najnovija saznanja o trendovima, rješenjima i praktičnim primjerima primjene tehnoloških i digitalnih rješenja u sektoru poljoprivrede.

Prvog dana konferencije stručnjaci i predstavnici kompanija i institucija iz Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Francuske i Srbije predstavili su praktične ideje i rješenja kroz seriju prezentacija i panel rasprava, dok je drugog dana organiziran posjet farmi na Kosmaju - kao primjeru dobre prakse.

U okviru ovog događaja organizirana je i mini izložba digitalnih rješenja u voćarstvu i povrtlarstvu, koja je bila prilika da se farmeri povežu s davateljima digitalnih rješenja i dobiju informacije iz prve ruke.

Procjenjuje se da je skup posjetilo 150 sudionika

Organizatori konferencije AgriSummit.Tech su Projekt "Velika mala privreda" koji financira USAID i regionalni projekt USAID EDGE (Projekt ekonomskog razvoja, upravljanja i rasta poduzeća) i projekt Podrška ekonomskoj diverzifikaciji u ruralnim područjima jugoistočne Europe. Europa - SEDRA II, financiran od strane Saveznog ministarstva za ekonomsku suradnju i razvoj Savezne Republike Nemačke (BMZ) i implementiran od strane Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.


Fotoprilog


Tagovi

Konferencija Beograd Digitalizacija GIZ USAID


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirana novinarka koja je svoju specijalnost pronašla u agro novinarstvu. U poslu i životu vodi se Nietzscheovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...