Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agritehnica
  • 12.10.2023. 18:00

Agritechnica 2023: Što nas u studenom čeka u Hannoveru?

Za mjesec dana se održava jedna od najznačajnijih manifestacija za proizvođače poljoprivredne mehanizacije širom svijeta. Donosi brojne novitete, a svakog dana, tijekom trajanja sajma održavat će se probne vožnje

Foto: Agritechnica
  • 1.246
  • 79
  • 0

Bliži nam se termin održavanja Agritechnice 2023. Prestižna manifestacija će se u Hannoveru, Njemačkoj, održati od 12. do 18. studenog. Okupit će brojne proizvođače i distributere poljoprivredne mehanizacije, inženjere, programere, poljoprivrednike i sve druge poklonike ovog sektora.

Organizatori su se potrudili i ove godine prikazati brojne novitete iz svijeta poljoprivredne mehanizacije, a vodeća tema će biti Zelena produktivnost. Bit će organizirane brojne konferencije, rasprave, B2B susreti i mnogi drugi sadržaji.

Ove godine, dvije poljoprivredne zemlje, Francuska i Poljska su u fokusu Međunarodnog dana poljoprivrednika koji se obilježava 14. studenog.

Probne vožnje za jedinstveno iskustvo

Svakog dana, tijekom trajanja sajma, od 9:30 do 18 h održavat će se probne vožnje. Sudjelovanje će biti moguće samo uz prethodnu prijavu. Poljoprivrednici će tako moći sami isprobati strojeve različitih proizvođača.

Agritechnica 2023. očekuje 2.000 izlagača i više od 400.000 posjetitelja

Za prodavače i dilere poljoprivredne mehanizacije bit će ovo mjesto sastanaka, ugovaranja poslova, ali i razmjene iskustava. Nisu zaboravljeni ni mladi stručnjaci za koje će biti organizirane radionice uživo, kao i ponuda poslova u raznim kompanijama. Na dan mladih poljoprivrednika, 16. studenog, održat će se zanimljiv program koji će ponuditi važne informacije, rasprave i puno prostora za osobnu razmjenu iskustava te poslovno umrežavanje. Bit će prikazani brojni poljoprivredni start-upovi. U okviru Agritehcnica DLG će se dodijeliti nagrade u šest kategorija, od kojih je najpoznatija nagrada za inovacije.

Premijere poljoprivrednih strojeva

Već je najavljena premijera hibridnog traktora Steyr Hybrid CVT proizvođača CNH Steyr koji se može pokretati potpuno električno do 110 KS.

Očekuje se hibridni traktor Foto: Đorđe Lalić

Premijerno rješenje je standardni CVT traktor s prednjom osovinom na električni pogon. Može imati snagu od 180 KS. Inovacija je u tome što Steyr dijeli i distribuira svoj pogon. Uz dodatnu električnu komponentu, snaga motora se povećava na 260 KS. Električni pogon može ubrzati traktor do 50 km/h.

Drugi novitet koji se željno očekuje dolazi iz kompanije CASE koja će predstaviti najsnažniji traktor Case IH Quadtrac 715. Ima novi motor s dva turbo punjača za postizanje radne snage do 778 KS. Odlikuje se pojačanim sustavom gusjenica i većim pogonskim kotačima.

Najsnažniji traktor Case IH Quadtrac 715 (Foto: Case)

Radno vrijeme i ulaznice

Radno vrijeme sajma je svaki dan od 9 do 18 sati

Ove godine na Agritechnici osim uobičajenih nude i takozvane zelene ulaznice čijom kupovinom se podržavaju projekti pošumljavanja u Njemačkoj, a košta 30 eura. Svaka zelena ulaznica osigurava sadnju jednog stabla. One su dostupne samo online.

Osim njih, tu su i dnevne ulaznice koje koštaju 27 eura, a 17 eura su učeničke, studentske, umirovljeničke i za osobe s invaliditetom. Ulaznica za dva dana iznosi 39 eura, zelena 42, a za ulaz za vrijeme čitave manifestacije 69, odnosno 72 eura. 

Za djecu do 12 godina ulaz je besplatan

Više informacija potražite putem ovog linka.


Tagovi

Agritechnica 2023 Njemačka Sajam poljoprivredne mehanizacije Hannover Inovacije poljoprivrednih mašina Radno vrijeme Ulaznice


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#RuralFoto
#priroda
Divna slavonska polja