Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • GastRoA
  • 01.05.2024. 12:00
  • Vukovarsko-srijemska, Andrijaševci

Andrijaševci u mirisima kobasica i kulenovih seka, ali i specijaliteta od šparoga

Uspješno je održan prvi eno-gastro show GastRoA u Andrijaševcima na kojem su dodijeljene nagrade za najbolje slavonske i srijemske delicije, a kušali su se i specijaliteti od šparoga.

Foto: TZ VSŽ*
  • 405
  • 34
  • 0

Prvi eno-gastro show GastRoA u Andrijaševcima okupio je ljubitelje slavonskih i srijemskih delicija, a uz pikantne okuse promovirala su se jela od poznatih šparoga iz ove općine smještene uz Bosut u Vukovarsko-srijemskoj županiji, priopćili su. 

Na ovom je događaju održano i ocjenjivanje delikatesa, pa je poljoprivredno gospodarstvo Janko Čuha iz Soljana nedaleko Županje s osvojenih 90,04 bodova za kobasicu i 91,66 bodova za kulenovu seku osvojilo je titulu šampiona u obje kategorije.

dc
Kušali su se specijaliteti Slavonije i Srijema (Foto: Mario Žilec/TZ VSŽ)

Ističu kako je na prvo ocjenjivanje stiglo 49 uzoraka - 24 kobasice i 25 kulenove seke iz čitave Vukovarsko-srijemske županije. Uz šampionske titule u kategoriji kobasica dodijeljene su četiri zlatne, 13 srebrnih i četiri brončane medalje te dvije zahvalnice, a u kategoriji kulenove seke dodijeljeno je osam zlatnih, 13 srebrnih te tri brončane medalje.

"Vjerujem kako će ova manifestacija postati tradicionalna, jer naši proizvođači i publika to zaslužuju", poručio je načelnik općine Andrijaševci Ante Rajković, a ispred osnovne škole okupio se i veliki broj hedonista koji su uz nagrađene delicije uživali i u specijalitetima pripremljenih od poznatih šparoga iz Andrijaševaca.

fdc
Šparoge omotane slaninom

Objavili su kako je među publikom bio i poznati chef Tomislav Špiček koji je rekao kako smo u Hrvatskoj bogati izvrsnom hranom, imamo iznimno kvalitetne namirnice i trebamo držati do tradicionalnih jela.

Naslovna fotografija: Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije


Tagovi

GastRoA Eno-gastro show Andrijaševci Najbolja kobasica Najbolja kulenova seka Šparoge Janko Čuha


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Djetinjstvo u prirodi 🍀🌼👣 #RuralFoto #priroda