Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Eko festival
  • 05.09.2023. 09:00
  • Koprivničko-križevačka, Križevci

Bliži se Eko festival 2023. u Križevcima

Ovaj trodnevni program, između ostalog, uključivat će konferencije, predavanja, panele, radionice, koncerte i projekcije o praksama održivog i ekološkog uzgoja, agroturizmu, promociji, mehanizaciji i digitalizaciji.

Foto: Depositphotos/xbrchx
  • 1.600
  • 125
  • 0

Kakve farme ostavljamo budućim generacijama poljoprivrednika, tema je koja će vladati Eko festivalom koji će se održati u Centru Mariapoli Farao u Križevcima od 15. do 17. rujna ove godine.

Kako ističu s Veleučilišta u Križevcima, naglašavanje potencijala ekološke poljoprivrede pridonosi ostvarenju novog pristupa klimatskim akcijama i mjerama. "Ipak, većina poljoprivrednika i drugih sudionika u prehrambenom lancu u Hrvatskoj i BiH nije svjesna alternativnih, ekološki i ekonomski isplativih načina proizvodnje i konzumiranja ekoloških poljoprivrednih proizvoda", napominju organizatori.

Ovaj trodnevni program uključivat će konferencije, predavanja, panele, radionice, koncerte i projekcije o praksama održivog i ekološkog uzgoja, agroturizmu, promociji, mehanizaciji i digitalizaciji kao i važnosti bioraznolikosti u agro-ekosustavima čime se nastavlja dijalog i zajednički put prema zelenoj tranziciji.

Detalje potražite ovdje.

Sudjelovanje na Eko festivalu je besplatno,, a zbog lakše i bolje organizacije mole posjetitelje da prijave svoj dolazak, posebno oni kojima su potrebni obroci i/ili smještaj na ovom linku.

Inače, organizator je Veleučilište u Križevcima, kao voditelj projekta Inicijativa za pametnu ekološku poljoprivredu (SOFI –Smart Organic Food Initiative), u partnerstvu s Udrugom za ekonomiju zajedništva iz Križevaca, Središtem za cjeloživotno učenje iz Travnika u BiH te udrugom Starkmacher iz Manhheima u Njemačkoj, uz podršku gradova Križevci i Travnik te veleučilišta Rhein-Waal University of appliedsciences iz Klevea u Njemačkoj.


Tagovi

Eko festival Križevci Buduće generacije Ekološka poljoprivreda Porencijal


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Osmijeh jedne male divlje orhideje #RuralFoto #Priroda