Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinska događanja
  • 06.05.2023. 12:00
  • Sisačko-moslavačka, Kutina

Bliži se Festival vina - MoslaVina Kutina 2023.

Ovaj je Festival ujedno i 29. izložba vina Hrvatske i izvornih sorti, a održava se 26. i 27. svibnja ove godine.

Foto: Facebook/TZ grada Kutine
  • 2.120
  • 152
  • 0

U najvećem gradu vinorodne Moslavine – Kutini će se tijekom svibnja održati brojna vinska događanja i degustacije u sklopu manifestacije Festival vina - MoslaVina Kutina 2023. koja je ujedno 29. izložba vina Hrvatske i izvornih sorti.

Ovaj Festival koji se održava 26. i 27. svibnja uključuje tradicionalnu eno-gastro ponudu u vinarijama i kući Škrleta, vožnju vinskim cestama te raznolik kulturno-zabavni i glazbeni sadržaj. Posvećen je izvornim sortama, a nudit će i vina ostalih hrvatskih regija te čak i ona susjednih zemalja.

Za posjetitelje se pripremaju posebni zanimljivi edukativni programi vođenih kušanja vina, vinski bonton i kultura pijenja, cooking show programi, koktel večeri s moslavačkim vinima u kojima se sljubljuju vrhunski okusi modernog i tradicionalnog, vinske igre, pub kvizovi i glazbeni programi. U večernjim satima atmosferu će dodatno podići koncerti Matije Cveka i Dalmatina.

Posjetitelji će imati priliku upoznati tamošnje vinare promenadnim kušanjem vina te uživati u živoj glazbenoj kulisi uz kvalitetnu i autohtonu eno-gastro ponudu ove kuhinje. Za kušanje je prikupljeno gotovo 200 uzoraka vina ovogodišnje Izložbe, a uz svečano uređen Trg dr. Franje Tuđmana postavit će se i foto-točke sa zanimljivim vinskim instalacijama, što će biti prava poslastica za objave na društvenim mrežama.

U ovom kraju možete provesti i aktivne vikende uz posebne programe:

  • 19.5. Eno-gastro događaji u Kleti Romić i Vinariji Trdenić
  • 20.5. MoslaVina – wine & bike tour, vinska biciklijada
  • 27.5. Škrlet – wine & bus tour, izletnička tura autobusom

Više informacija o događanju pronađite ovdje.

Inače, Moslavina je domovina vina Škrlet. Ovaj nektar s moslavačkog gorja, svježeg, harmoničnog okusa ujedno je i prva brendirana hrvatska izvorna sorta. Poznata je pod nazivima i ovnek žuti, ovnek slatki ili škrtec, a svoje ime duguje njemačkoj riječi scharlach (šarlah - osip kože crvenim mrljama), jer upravo tako izgledaju bobice škrleta u punoj zrelosti kada na sunčanoj strani dobije ljubičasto-crvenkaste pjegice. Ono je mlado, lagano i razigrano vino. Osvježavajuće je i pitko, puno citrusnih, herbalnih i tropskih nota idealno za nadolazeće vruće ljetne mjesece.


Tagovi

Festival vina MoslaVina Kutina Škrlet


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.