Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bjelovarski sajam
  • 06.09.2023. 12:00
  • Bjelovarsko-bilogorska, Gudovac

Bliži se sajam u Gudovcu - evo detaljnog programa

Objavljen je raspored predavanja te program na Državnoj stočarskoj izložbi na ovogodišnjem Jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu.

Foto: Martina Pavlović
  • 7.263
  • 399
  • 1

Već ovog petka počinje jubilarni, 30. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu, a posjetiti ga možete sve do nedjelje 10. rujna. Svečano otvorenje bit će 8. rujna u 10 sati, a sajam je za sve posjetitelje otvoren od 9 sati. 

Osim poljoprivredne mehanizacije, domaćih proizvoda, opreme za stočarstvo i sredstava za zaštitu bilja te gnojiva čekaju vas i razne prezentacije te predavanja poput onog pod nazivom "Prijedlozi za razvoj sektora svinjogojstva“ kojeg će održati dipl.ing. Krešimir Kuterovac iz Središnjeg savjeta udruga uzgajivača Hrvatska.

U sklopu sajma održat će se i 30. Državna stočarska izložba na kojoj će uzgajivači predstaviti svoje najkvalitetnije životinje. Kako u natjecateljskom tako i u revijalnom programu, bit će predstavljene sve ranije izlagane vrste domaćih životinja (goveda, konji, magarci, ovce, koze, perad i pčele), s izuzetkom svinja zbog pojave afričke svinjske kuge.

Ocjenu izložbenih životinja provest će stručna povjerenstva sastavljena od sveučilišnih profesora, stranih sudaca, djelatnika Centra za stočarstvo Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) i predstavnika uzgojnih udruženja.

U programu i ove godine natjecanje mladih ocjenjivača vanjštine krava

Osim konvencionalnih pasmina, na Državnoj izložbi bit će predstavljene i one hrvatske izvorne i ugrožene koje imaju veliko genetsko, etnografsko i proizvodno značenje.

Prvoga dana stočarske izložbe održat će se najatraktivniji dio programa – Bambino kup, u kojem će djeca odjevena u narodne nošnje predstavljati svoju telad i umijeće njihova vođenja. Također, u sklopu stočarske izložbe djelatnici HAPIH-a će organizirati stručna predavanja za zainteresirane uzgajivače i ostale posjetitelje.

Detalje o programu sajma i stočarske izložbe pronađite u dokumentima ispod teksta.

Sajam će tijekom sva tri dana održavanja za posjetitelje bit otvoren od 9 do 18 sati.


Dokumenti


Tagovi

Bjelovarski sajam Gudovac Poljoprivredni sajam Jesenski međunarodni sajam Program


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB