Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cvjetno proljeće
  • 01.04.2019. 15:00
  • Primorsko-goranska, Crikvenica

Cvjetno proljeće u Crikvenici okupilo brojne izlagače, ali i kupce!

Stiglo nam je proljeće, a proljetnom ugođaju u Crikvenici nesumnjivo je doprinio i Festival cvijeća, ekologije i domaćih proizvoda "Cvjetno proljeće u Crikvenici“.

Foto: Blanka Kufner
  • 764
  • 257
  • 0

Stiglo nam je proljeće, a proljetnom ugođaju u Crikvenici nesumnjivo je doprinio i Festival cvijeća, ekologije i domaćih proizvoda "Cvjetno proljeće u Crikvenici“. Sve je bilo u znaku živih boja, opojnih mirisa i atraktivnih domaćih proizvoda.

"U Crikvenicu dolazimo svake godine, na proljeće i u jesen. Uvijek se nešto proda, makar nismo od prevelikih očekivanja – zadovoljni smo i s malim“, podijelila je s nama Sanja Novak iz mjesta Šemovec nedaleko Varaždina koja se sa suprugom Željkom bavi proizvodnjom i prodajom proizvoda od drva, pluta, slame i pletarskih materijala. Kako je dodala: "Prva dva dana je dosta puhalo pa nije bilo posjetitelja, ali subota i nedjelja su spasile stvar!

Isplati se pohoditi sajmove

Zadovoljan je bio i Ivica Krklec vlasnik rasadnika cvijeća Krklec iz Vidovca kod Varaždina. U Crikvenicu na sajmove dolazi već 12-13 godina i smatra da je potrebno i isplativo doći  na ovakva događanja.

Uz cvijeće, mogli su se kupiti i proizvodi od ukrasnog i ljekovitog bilja 

"Zadovoljni smo sa sajmom, makar je dosta rano, no kako je vrijeme tijekom ožujka bilo toplo, naravno da se može početi i ranije prodavati“. Iznajmljivači žele što prije urediti okućnice tako da ovaj raniji sajam ima smisla“, kaže on. Tradicionalni sajam održat će se prije Uskrsa, a Ivica Krklec će i na njemu sudjelovati. "Trudimo se svake godine dodati neke novitete, nudimo barem 20% robe koje nemamo čak niti u veleprodaji. Nekako moramo privući kupce“, iskreno je s nama podijelio. 

U Crikvenicu je stigla i Tanja Fikić, vlasnica obrta Pijesko iz Zagreba, koja se bavi izradom aranžmana u staklenim vazama od pijeska u kombinaciji s kaktusima i ostalim sobnim biljkama. Kako kaže, pretežno predstavlja kaktuse gospodina Bešlića iz okolice Petrinje. "Prvi put smo u Crikvenici na sajmu i relativno smo zadovoljni tako da ćemo se vjerojatno vratiti i sljedeće godine“, izjasnila se Tanja Fikić, majstorica za kreativne i unikatne rukotvorine kreirane od prirodnih/recikliranih/ekoloških materijala za sve prigode.

Turisti su se pokazali kao dobri kupci

Višnja Špoljar, pak, predstavila je OPG Špoljar Miroslava iz Donje Bistre: "Od 1985. godine bavimo se uzgojem i preradom ljekovitog, aromatičnog i ukrasnog bilja koje prerađujemo u vlastitoj destileriji. Od dobivenog ulja i hidrolata radimo različite proizvode: meleme, balzame, hidratantne kreme, ali prodajemo i čista eterična ulja. Također radimo i sapune na bazi eteričnih ulja, ukrasne jastučiće te razne poklon pakete. Osim toga prodajemo i različito ukrasno bilje“.

Prodaja u Crikvenici im se pokazala isplativom tako da već godinama dolaze i na proljetne, ali i na jesenske sajmove. "Dolazimo i na Dane trešanja u Crikvenicu te u Selce na Dane jagoda. Ove godine smo prva dva dana imali malih problema s burom, ali druga dva su prošla sasvim u redu tako da se nadoknadilo. Vikend je, ima već dosta turista, čuje se često slovenski jezik, a i Zagrepčani su se spustili do mora. Jedni i drugi nama su se pokazali kao dobri kupci. Već imamo i stalne kupce u Crikvenici koji nas redovno posjećuju na svakom sajmu“, dodaje komunikativna Višnja Špoljar.

U nedjelju smo na sajmu vidjeli i OPG Josip Povijač iz mjesta Mali Bukovec te OPG Friščić Snježana iz istog naselja. Osim njih posjetili smo i prostor OPG-a Varvir iz mjesta Županec. Organizator ovogodišnjeg Festivala cvijeća, ekologije i domaćih proizvoda je Udruga Inphos, a pokrovitelji Grad Crikvenica, Turistička zajednica Grada Crikvenice i Korana Art. 

Pravo cvjetno proljeće u Crikvenici 

Osim prodaje cvijeća, sadnica, začinskog bilja i drugog zelenila, festival je nudio nastupe te besplatne radionice. U petak je na trgu organizirana keramička radionica za djecu koju su vodili Snježana i Roby Sušanj iz Udruge Opatija Art. U subotu su prolaznici mogli uživati u nastupu Dječje plesne sekcije KUD-a Vatroslav Lisinski i Mažoretkinja Grada Crikvenice. Nakon toga je slijedila glazbena radionica za djecu s instrumentima od recikliranog materijala uz voditelje Francisku Gluhak i Roka Pečarića, a u 12 sati održala se mala kulinarska radionica Proljeće na tanjuru koju je vodila Srđana Jevtić iz Masterchefa


Fotoprilog


Tagovi

Cvjetno proljeće u Crikvenici Sajam Cvijeće


Autorica

Blanka Kufner

Više [+]

Završila je Upravno pravo i Menadžment u turizmu, a posebno ju zanimaju teme vezane uz ruralni i održivi turizam te sve što se tiče ekologije i očuvanja prirode. Misao vodilja: "Čovjek pripada prirodi, a ne priroda čovjeku - prirodu nismo naslijedili od predaka, nego posudili od unuka."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Posjetili smo lanjsku pobjednicu RuralFoto izbora, Ankicu Ursić Molnar, koja je osvojila 500 EUR za fotografiju jelena u baranjskoj noći. Uskoro ide i TV reportaža o njenoj priči...