Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pomurski sejem
  • 06.08.2024. 12:00
  • Gornja Radgona, Slovenija

Darujemo 20x2 ulaznice za 62. Sajam Agra u Gornjoj Radgoni!

Sajam AGRA 2024 u Sloveniji prati reputacija najvećeg i najznačajnijeg poljoprivredno-prehrambenog sajma u ovom dijelu Europe. A evo kako do ulaznica.

Foto: Pomurski sejem
  • 118
  • 0
  • 0

Više od 1.700 izlagača iz više od 30 zemalja predstavit će se na već 62. Međunarodnom poljoprivredno-prehrambenom sajmu AGRA u Gornjoj Radgoni, u Sloveniji. 

AGRA 2024 koju prati reputacija najvećeg i najznačajnijeg poljoprivredno-prehrambenog sajma u ovom dijelu Europe, održava se od 24. do 29. kolovoza. 

Kako ističu iz Pomurskog sejma, u fokusu su sigurnost hrane, mladi i inovacije, digitalizacija i umjetna inteligencija u poljoprivredi, ekološka i održiva poljoprivreda, učinkovito gospodarenje šumama, budućnost ruralnih krajeva, klimatske promjene i vodni resursi

Zemlja partner Bugarska 

Između ostalog, očekuju vas prepoznatljivi slovenski te inozemni izlagači koji će prezentirati inovativna digitalna rješenja, najnoviju tehnologiju te vodeće svjetske brendove poljoprivredne i šumarske mehanizacije i opreme. Tu je i oprema za vinogradarstvo i vinarstvo te voćarstvo kao i brojna sjemenska roba, sadnice, sredstva za prihranu i zaštitu bilja, oprema za prehrambenu industriju i gastronomiju. 

Na samu AGRA tradicionalno će se, u društvu Vinske kraljice Slovenije, predstaviti plemenite vinske kapljice odnosno najbolje ocijenjena na jubilarnom, 50. ocjenjivanju Vino Slovenija Gornja Radgona. Bit će izložen i bogat program građevinske opreme za poljoprivredu, proizvoda za korištenje obnovljivih izvora energije te opreme za uređenje vrtova i okoliša.

Ovogodišnja zemlja partner je Bugarska koja će između ostalog predstaviti svoj med, slatka i slana jela od ekološki uzgojenog voća i povrća, vina, prirodna ekološki proizvedena ulja i uljne esencije, prirodnu kozmetiku i drugo. 

Najavljen je i bogat stočarski program pa će tako u ponedjeljak, 26. kolovoza biti predstavljena i nagrađena najbolja goveda, utorak će biti dan uzgajivača konja, a posebno slovenskog hladnokrvnog koji ove godine slavi 60. obljetnicu pasmine. Tu je i dan pasmine ljutomerskog kasača koji slavi svojih 150 godina postojanja. Istog dana predstavit će se i pasmine Lipicanac, Haflinger, Bosanski brdski konj i gostujući Quater horse.

Cjelovit program i više o sajmu pronađite ovdje

U srijedu će se predstaviti pasmine ovaca i koza koje se uzgajaju u Sloveniji, prikazati šišanje te podrezivanje papaka, rad pastriskog psa Border collie s ovcama i dodijeliti nagrade za najbolji uzgoj. Bit će tu i izložbe malih životinja, ribica u ribnjaku, a novost je i paviljon Pčelinji svijet. 

Ispunite obrazac 

Najavljuju i državno natjecanje u sječi šuma, krunidbu medene kraljice Slovenije, natjecanje u plesanju polke, susret oldtimer Steyr traktora, utakmicu slovenske vinske reprezentacije, natjecanje u potezanju konopa "John Deere“ za najjače slovenske mladiće kao i brojna druga događanja. 

I najbolje, Agroklub u suradnji s organizatorom daruje 20x2 ulaznice!

Sve što je potrebno je ispuniti niže dostupan obrazac. Rok za prijavu je ponedjeljak, 19. kolovoza u 12 sati. Dobitnici ulaznica iste će, uz predočenje osobne iskaznice, moći podiči na ulazu 1 (sa strane stadiona), na blagajni 8.

Vidimo se u Gornjoj Radgoni!


Fotoprilog


Tagovi

AGRA Sajam Agra Pomurski sejem Ulaznice Darivanje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".


Partner