Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pčelarsko natjecanje
  • 04.08.2024. 16:00
  • Virovitičko-podravska, Virovitica

Dostavite uzorke za 16. Međunarodno i 19. Županijsko ocjenjivanje meda

Prijave i uzorci dostavljaju se najkasnije do 23. kolovoza.

Foto: shutterstock/Pixel-Shot (ilustracija)
  • 119
  • 59
  • 0

Virovitičko-podravska županija, Tehnološko-inovacijski centar i Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Virovitica, u  suradnji s pčelarskim udrugama, objavile su javni poziv za prikupljanje uzoraka meda za 19. Županijsko i 16. Međunarodno ocjenjivanje meda.

Na natjecanje se mogu prijaviti svi zainteresirani pčelari, popunjavanjem obveznog obrasca Prijavnice te dostavljanjem uzorka meda. Obrazac je moguće preuzeti na porti u zgradi Županije, Trg Ljudevita Patačića 1, 33000 Virovitica, također u prostoru Tehnološko-inovacijskog centra Matije Gupca 78, a dostupan je i na stranicama: www.vpz.hr i www.ticvt.hr

Prijavnicu je potrebno čitko popuniti te dostaviti poštom ili osobno u Tehnološko-inovacijski centar zajedno s uzorcima meda.

Uzorke, uz obrazac prijave za svaki, natjecatelji dostavljaju u staklenki zapremine cca 400 g.

Svaki uzorak sastoji se od tri staklenke koje moraju biti punjene do početka vrata, a nikako do poklopca. One u kojima se dostavljaju uzorci moraju obavezno biti nove, prethodno nekorištene i poklopljene novim metalnim poklopcem. Med ne smije biti kristaliziran.

Prijave i uzorci dostavljaju se najkasnije do 23. kolovoza na adresu: Tehnološko-inovacijski centar Virovitica, Matije Gupca 78, 33000 Virovitica, tel: 033/733-179 ili mob: 099/324-3743 (kontakt osoba: Ivana Nemet) ili 098/631-118  (kontakt osoba: Nela Drača).

Svi uzorci natjecatelja s liste prijavljenih koji ispunjavaju formalne uvjete propisane unutar ovog javnog poziva, označavaju se šifrom koja tada zamjenjuje osobne podatke o natjecatelju. Tako označeni dostavljaju se Zavodu za javno zdravstvo "Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije na daljnji postupak analize fizikalno – kemijskih svojstava.

Organoleptičko ocjenjivanje i obradu rezultata svih prikupljenih bodova provodi Ocjenjivački sud pri HGK – ŽK Virovitica. Ocjenjivanje se provodi sukladno Pravilniku o kvaliteti meda i drugih pčelinjih proizvoda u Republici Hrvatskoj i Codex Alimentarius standarda za med Europske unije. Nepotpune i nepravovremene prijave i uzorci koji ne udovoljavaju propisanim formalnim uvjetima neće se razmatrati i vraćaju se podnositeljima.


Tagovi

Ocjenjivanje meda Dostava uzoraka Analiza meda VPŽ


Autor

Goran Gazdek

Više [+]

Novinar sa stažom dužim od tri desetljeća. Radi na Radio Daruvaru, Glasu Slavonije i Bjelovarskom listu gdje je neko vrijeme bio glavni urednik, surađivao s brojnim dnevnim i tjednim listovima, magazinima i revijama. Danas kao slobodni novinar piše za Novosti, Deutche Welle, Gospodarski list i Hinu. Urednik je na portalima Virovitica.net i Pivnica.net. Direktor je Fra Ma Fu festivala – festivala reportaže i reportera. Potpredsjednik je Hrvatskog novinarskog društva.