Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Inovativne tehnologije
  • 16.09.2023. 20:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Doznajte sve o primjeni digestata u poljoprivredi na radionici u Osijeku

Radionica će se održati 18. rujna 2023. godine u 11:00 sati na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku. Prijavite se za sudjelovanje.

Foto: FAZOS
  • 1.494
  • 109
  • 0

Tvrtka IPS Konzalting u suradnji s Fakultetom agrobiotehnoloških znanosti u Osijeku organizira radionicu i predstavljanje priručnika „Potencijal primjene digestata u poljoprivredi – primjeri dobre prakse“ u sklopu projekta Nutri-2-Cycle.

Cilj radionice koja će se održati 18. rujna 2023. godine u 11:00 sati na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku,  je educirati poljoprivredne proizvođače, prerađivače i posrednike povezane s poljoprivredom o rezultatima istraživanja o održivim i učinkovitim upravljanjem prirodnim resursima.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na radionici mogu se prijaviti putem OVDJE

Analizirali su se trenutni tokove dušika (N), fosfora (P) i ugljika (C), odnosno postojeće tehnologije njihovog upravljanja na različitim poljoprivrednim gospodarstvima diljem Europe.

Fokus je bio na analizi ekonomskih, okolišnih i socijalnih elemenata uvođenja inovativnih tehnologija u poljoprivrednu proizvodnju, kako bi poljoprivrednici racionalnije iskoristili prirodne resurse na svojim gospodarstvima i pretvorili ih u nove njima potrebne nutrijente.

Na radionici koja će trajati do 13 sati, bit će prikazani primjeri dobre prakse iz EU koji promoviraju primjenu zelenih tehnologija za modernizaciju agro proizvodnje, a prof.dr.sc. Davora Kralika održat će predsvanje na temu „Bioplinska postrojenja i gospodarenje organskim otpadom“.

 


Tagovi

Digestat IPS Konzalting FAZOS Radionica za poljoprivrednike


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Posjetili smo lanjsku pobjednicu RuralFoto izbora, Ankicu Ursić Molnar, koja je osvojila 500 EUR za fotografiju jelena u baranjskoj noći. Uskoro ide i TV reportaža o njenoj priči...